Haberler

Proje Yarişmasinda Türkiye Üçüncüsü Develiden

Proje Tabanlı Beceri Yarışması Türkiye Finalinde Develi Endüstri Meslek Lisesinin Yumurta Kodlama Makinası Türkiye Üçüncüsü Oldu

Proje Tabanlı Beceri Yarışması Türkiye Finalinde Develi Endüstri Meslek Lisesinin Yumurta Kodlama Makinası Türkiye üçüncüsü oldu

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Arası PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMASI Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, bilimsel düşünme, yaratıcı zekâ, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Proje Tabanlı Beceri Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya 1.863 okul, 21.887 öğrenci/kursiyerin 11.798 danışmanın gözetiminde hazırladığı 5.576 proje ile katılmıştır. Yarışmanın Türkiye Finali 95 projenin katılımıyla 05-08 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ankara MEB Şûra Salonunda gerçekleştirilmiştir.

MEB, TÜBİTAK, DPT, MYK, MPM, TPE, TESK, TOBB ve üniversite temsilcilerinden oluşturulan Değerlendirme KuruluTürkiye Finallerinde Kayserimizi Develi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi temsil etti. 3-10 Mayıs tarihleri arasında Ankara’ da yapılan Türkiye Finallerinde Develi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Üretimde Verimlilik Alanında Türkiye 3 üncüsü olarak İlimizi başarıyla temsil etmiştir.

Develi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul müdürü Emin PELİN Finallerle ilgili bir açıklama yaptı.

“Bu tür çalışmalar, okullarımızın daha iyi yerlere gelmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Mesleki Eğitimin ülke ekonomisindeki yeri ve önemi bu tür projelerle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizim okul olarak yarışmaya katıldığımız Yumurta Kodlama Makinesi ithal olarak 15000-30000 TL gibi rakamlara alınıyordu. Biz bu çalışma kapsamında çok düşük rakamlara hazırladık ve hizmete sunduk. Geçen yıl yapılan proje yarışmasında Bölge ikincisi olduğumuzda bundan sonraki yıllarda hedeflerimizin daha yukarılar olacağını belirtmiştim. Nitekim öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim beni yanıltmadılar ve bu yıl bölge elemelerini geçerek Türkiye üçüncüsü oldular. Proje çalışmalarında görevli danışman öğretmenlerimiz; Mücahit SAĞLAM, Süleyman KAYA, Arif Emre AÇIKGÖZ, Öğrencilerimiz; Faruk TEKİN, Mehmet Tolga COŞKUN, Mehmet KARAKAYA, Emre KAPLAN, Proje çalışmalarında destekleriyle yanımızda olan Md.yrd. İrfan DEMİR, Elk.Eln.alan şefi İsmail ÇELİK, elektrik ustası Cemal ALTINSOY ve diğer idareci arkadaşlarıma başarılı çalışmalarından dolayı Teşekkür ediyorum.”

Düzenlenen Ödül töreninde Türkiye Üçüncülük ödülü olarak Bilgisayar ve Donanımı alınması için Develi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adına Danışman Öğretmene 10.000 TL, Projede görevli öğrencilere ise 1000 TL tutarında çekleri takdim edilmiştir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title