Haberler

Prof Dr. Zafer Akçığ: Depremin Şiddeti Artabilir

Aydın'da Dün Gece Meydana Gelen ve Merkez Üssü Selçuk Olan 4.9 Büyüklüğündeki Deprem Bölgede Korku Yarattı.

Aydın'da dün gece meydana gelen ve merkez üssü Selçuk olan 4.9 büyüklüğündeki deprem bölgede korku yarattı. Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, hareketliliğin bir süre daha sürebileceğini söyledi.

Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, meydana gelen deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selçuk ve Kuşadası bölgesinde önemli bir yer hareketinin gözlemlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Akçığ, gece boyunca 41 deprem yaşandığını ve hareketliliğin bir süre daha sürebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Akçığ, ''Selçuk depreminin, diğerlerine göre biraz daha derinde meydana gelmesi, sarsıntının daha geniş alanda hissedilmesine yol açtı. İzmir de etkilendi. Bölgede önemli bir hareketlilik var. Gece boyunca, farklı şiddetlerde 41 tane deprem bulgusuna rastladık. Hareketliliğin duracağını söylemek zor. Hareketleri yakından inceliyoruz. Tedbirli olmakta fayda var. Her deprem beklenen depremdir. Depremler devam edecek. Buna alışmalıyız. Bugün burası dursa yarın başka yerden patlayabilir. Bölgemiz deprem kuşağında. Şiddet artabileceğini de söyleyebilirim' dedi.

Depremlerin engellenemeyeceğini belirten Prof. Dr. Akçığ, meydana gelebilecek zararların azaltılması konusunda hem yetkililere hem de vatandaşlara görev düştüğünü belirtti. Akçığ ''Öncelikle oturduğumuz ve yapılaştığımız zeminleri tanımalıyız. Depreme ne kadar dayanıklı olduklarını bilmeliyiz. Türkiye için 6.5 şiddetindeki bir deprem yıkıcı olur. Önlemleri buna göre almalıyız ve planlarımızı buna göre gözden geçirmeliyiz. Depremden herkes korkar, ancak sakin olmak gerekir. En ufak depremde herkes kendini sokağa atıyor. Herkes arabaya binip yakınlarına ulaşmak istiyor, cep telefonları kilitleniyor. Bu durum, deprem kadar tehlikeli. Çoğu zaman görevliler bile çalışma noktalarına ulaşamıyor' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title