Haberler

Pilavınız Knorr Bulyon ile İftara Hazır

Güncelleme:

Yemeklerin tamamlayıcı lezzeti pilav, kuşkusuz iftar sofralarının da baştacı

Pilavların yardımcısı Knorr Bulyon ile sofralarınızı lezzetli pilavlarla donatabilirsiniz. Knorr Tavuk ve Et Bulyon'la hazırlanan pilavlar, iftar sofrasında büyük küçük herkesin gözdesi olmaya aday.

Mis gibi dumanı tüten bir pilav Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. Zengin Türk mutfağında pilava etten tavuğa, sebzeden yemişe her türlü malzeme katılır, pilav her yemeğin yanına yakışır. Pilavınızın lezzetine lezzet katan en özel dokunuş ise Knorr Şefleri'nin özenle harmanladığı Knorr Bulyon'dur.

Knorr'un Et ve Tavuk Bulyonu pilavlarınızın lezzetini mükemmele taşıyor. İftar sofralarınızı tadı damakta kalan bir pilav ile taçlandırmak isterseniz, haşlanıp kurutulan etlerin, özenle seçilen sebze ve baharatlarla harmanlandığı Knorr Bulyon, mutfaktaki en büyük yardımcınız olacak. Üstelik, tercihinize göre Et ve Tavuk Bulyon'un toz ve tablet çeşitlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Pilavınız neli olursa olsun Knorr Bulyon'lu olsun diyenler için Knorr Türkiye Şefi Hazer Amani, Knorr Tavuk Bulyon kullanarak hazırladığı özel Dereotlu ve Enginarlı Perde Pilavı tarifini sizlerle paylaşıyor.

Knorr Türkiye Şefi Hazer Amani'den Dereotlu ve Enginarlı Perde Pilavı

Malzemeler

· 3 su bardağı pirinç (Basmati veya Yasemin gibi uzun taneli)

· 2 tablet Knorr Tavuk Bulyon

· 4 su bardağı su

· 1 su bardağı dereotu (ince doğranmış)

· 3 kaşık margarin

· 3 kaşık sıvı margarin

· 4 adet orta boy enginar

· 1 su bardağı soyulmuş badem

· 1 yaprak yufka

Hazırlanışı

1. Pirinci soğuk suyun altında yıkayın. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su koyup tencereyi ateşin üzerinde kaynamaya bırakın.

2. Su kaynamadan önce 2 tablet Knorr tavuk bulyonu ve sıvı margarini ilave edin. Su kaynayınca pirinçleri ilave edin ve ağzı açık bir şekilde haşlayın.

3. 3 dakika sonra enginarların yarısını tencereye ekleyin.

4. 5 dakika sonra pilavı tel süzgeçle süzün.

5. Bademlerin yarısını ve dereotunu pilavla harmanlayın.

6. Teflon veya seramik kaplama bir pilav tenceresini ateşe koyup hafiften ısıtın. Margarin ile tencereyi yağlayın ve yufkayı geniş bir şekilde yayın.

7. Geri kalan bademleri ve enginarları yufkanın içine serpiştirin, tencerenin tabanına tam oturacak şekilde yanlarını katlayın.

8. Harmanladığınız pilavı yufkanın üzerine boşaltıp kısık ateşte 15 dakika demlenmeye bırakın. Bir servis tabağının üzerine ters çevirerek servis edin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Mis Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title