Haberler

Okul Sütü Öğretmenlere Yoğurt Olmuş

Güncelleme:

Adana'da ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütleri öğretmenler tencerelere doldurarak yoğurt yaptı. Skandalın fotoğrafları da ortaya çıktı.Konuyla ilgili açıklama yapan MEB, iddiaları yalanladı.

Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütlerin öğretmenler odasında bir tencereye doldurulup, yoğurt yapıldığı ortaya çıktı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü haber sonrası yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalandı.

YOĞURT VE SÜTLAÇ YAPMIŞLAR

Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki bir okulda çocukları okuyan bazı veliler, iddiaya göre çocuklarına ücretsiz verilen okul sütünün dağıtılmadığını fark etti. Veliler yaptıkları araştırmada günlük dağıtımı yapılması gereken sütlerin koliler halinde öğretmenler odasına götürülerek, hizmetliler tarafından okul müdürü ve yardımcılarına yoğurt ve sütlaç yapıldığını öğrendi.

Bunun üzerine bir veli, sütlerin hizmetliler tarafından öğretmenler odasına götürülmesi, kutularından tencerenin içine boşaltmasını ve yoğurt mayalanmasını cep telefonuyla görüntüleyerek okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Bazı sınıflara neredeyse hiç süt dağıtımı yapılmadığı iddia edilirken, 19 Mayıs günü okulda yapılan kermeste, parayla satılan sıkma ve böreklerin içine konan peynirlerin de bu sütlerden yapıldığı öne sürüldü.

"KALAN SÜTLER DEĞERLENDİRİLİYOR"

Okul Müdürü, suçlamaları kabul etmeyerek soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Coşkun, yoğurtların öğrencilerin içmediği sütlerden yapıldığını, kalan sütlerin hizmetliler tarafından sınıflarda alınıp değerlendirildiğini söyledi. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM İDDİALARI YALANLADI

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, bir okulda okul sütünün dağıtılmayıp öğretmenler tarafından yoğurt, sütlaç yapıldığına dair iddiaların gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün çeşitli basın yayın organlarında yer alan "Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç olmuş" başlıklı haber hakkında Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bilgi alındığı ifade edildi.

Sarıçam ilçesindeki Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu'nda 20 Mayıs'ta 731 sütün sınıflara dağıtımının yapıldığı ve tutanak altına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adı geçen okulda görev yapan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) personelleri ders bitiminde temizlik yapmak için sınıflara girdiklerinde, içilmeyip sınıfta bırakılan süt kutularını toplamışlardır. Süt kutularını çöp poşetleriyle çay ocağına indirmişlerdir. Havaların sıcak olması nedeniyle kendilerince sütü değerlendirmek istemişlerdir. Bu sırada okul yönetiminden alınan bilgiye göre, daha önce okul yönetimi ile problem yaşayan ve müfettişlerce incelemesi devam eden bazı öğretmenler tarafından durum fotoğraflanarak çeşitli yerlere servis edilmiştir. Sarıçam Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık oluru ile olayla ilgili inceleme başlatılmış olup, inceleme devam etmektedir.
Yapılan ilk incelemeye göre basında yer alan 'öğretmenler yoğurt, sütlaç yaptı' iddiası doğru değildir. Böyle bir iddia tüm öğretmenlerimizi rencide etmektedir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sarıçam Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (97)

kenan:

sütü bozuk öğretmenler

31
8
yanıtYanıtla
sinan yılmaz:

bu ülkede doktorlar ve öğretmenler. . . . . kendilerini üst tabaka. . . elit. . . sanarlar. . . . sonrada vatandaş bunu haklı yere dövünce ceza alırlar. . . . ukala şeyler. . . . . haram zıkkım olsun size ödenen paralar. . . . ha edenler hariç. . . . .

22
3
yanıtYanıtla
fırat:

ne yaptılar sanki başkaları gibi rezidansmı çaldılar

16
8
yanıtYanıtla
ahmet:

peki çocukların hakkını yedikten sonra doyarlar mı? sanmam.

16
8
yanıtYanıtla
kemal kalemdaroğlu:

aç bunlar kardeşim aç

15
8
yanıtYanıtla
Kemal beziroğlu:

ÖĞRETMENLİK beleş hayat yolu socu yuvası oldu. . . öğretmenlerin 4 te 3 ü kovulmalı dersler internetten yapılmalı öğrenci sadece sınav olmalı kampüs gibi. yorumlu tartışmalı dersler olmalı.

10
12
yanıtYanıtla
ÖĞRETMEN DÜŞMANI CAHİLLER:

Sütler öğrenci sayısına göre gelir. Okulu gelmeyen öğrencilerin sütü verilemez ve elde kalır. Böylece elde kalan sütlerden yoğurt yapılmış olur. Süt dağıtımında öğrencilerin bir kısmına verip diğerlerine vermemek mümkün mü. . HIRSIZLIK alışkanlık haline gelince, herkes kendince yorum yapar. .

10
12
yanıtYanıtla
sibekl gökçe:

ne karaktersizsiniz. . . . . bu yapıda olan öğretmenler olduğunu görüyoruz. . . . . . . ya diyorum bunları her sene teste tabi tutacaksın. . psikolojık test ve yeterlilik testleri. . başarısız olanlarıda vereceksin belediyelere park bahçelerde. . . temizlik işlerinde felan çalıştıracaksın. . . böyle adam olur bunlar. . . .

19
3
yanıtYanıtla
seyyar tayyar:

insaflı olun denielen yaratık. . belediyelerde çalışmak kötümü. . böylesiniz işte zihniyetiniz bozuk. . alışmışsınız tabi yatarak haram para kazanmaya. . biyerlerin gerilir tabi belediyede çalışırsan. . . . . işte böyle zihniyeti bozuk ukala kişilersiniz. . sizn eğitiminz öğretiminiz olmaz olsun. .

yanıt1
yanıt0
vesta:

Bu öğretmenler neden bu kadar beleşçi.

19
3
yanıtYanıtla
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title