Haberler

Nişantaşı Üniversitesi'nden Engelsiz Yaşam'a Destek

Nişantaşı Üniversitesi sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.
"Engellilerin Entegrasyonunun Geliştirilmesi" projesi kapsamında Avrupa Birliğinden hibe almaya hak kazanan "Arının Umudu " proje açılış ve tanıtım toplantısı...

Nişantaşı Üniversitesi sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.

"Engellilerin Entegrasyonunun Geliştirilmesi" projesi kapsamında Avrupa Birliğinden hibe almaya hak kazanan "Arının Umudu " proje açılış ve tanıtım toplantısı Nişantaşı Üniversitesi sponsorluğunda yapıldı.

BEDER Bütün Engellileri Destekleme Derneği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün desteklediği proje açılış konuşmasını BEDER Başkanı Ersoy Yılmaz Diniz yaparken, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Bayram, AKP Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Lokman Ayva konuşmacılar arasındaydı.

Dünyada bir ilk olan projeye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında her türlü destek veren Nişantaşı Üniversitesi, dünyada ve Türkiye' de engellileri arıcılıkla buluşturan bu proje ile; 30 çalışabilir düzeyde engelliyi ekonomik olarak bağımsız bireyler haline getirip, mesleki eğitimle 'arıcılık ve arı ürünleri' alanında uzmanlaşmalarının sağlanmasına destek verileceği açıklandı.

'BEDER' Bütün Engellileri Destekleme Derneği'nin sahipliğini yaptığı projede kursiyerlere 'Arı Üreticiliği ve Girişim sertifikaları' verilecek böylece kursiyerler tarım kredileri ve Girişimcilik Hibe Kredileri kullanma haklarına da sahip olacakları belirtildi.

Birçok milletvekili ve basın grubundan ünlü simaların katılım gösterdiği toplantıda Nişantaşı Üniversitesi yetkilileri, engellilere yönelik daha bir çok proje içerisinde yer aldıklarını ve sosyal projelere destek vermeye devam edeceklerini açıkladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title