Haberler

Mudanya'da Öğretmene Biber Gazlı Veli Saldırısına Tepki

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, ilkokul 3'üncü sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, teneffüste yaramazlık yaptığı için kızdığı öğrencisinin babası tarafından dövülüp, annesinin de biber gazlı saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, ilkokul 3'üncü sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, teneffüste yaramazlık yaptığı için kızdığı öğrencisinin babası tarafından dövülüp, annesinin de biber gazlı saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Öğretmene yapılan saldırı eğitim sendikaları üyeleri tarafından okul önünde protesto edildi.

Olay, dün Güzelyalı Siteler Mahallesi'ndeki Mütareke İlkokulu'nda meydana geldi. Üçüncü sınıf öğretmeni İbrahim Kızılkaya, teneffüste yaramazlık yaptığı için erkek öğrencisi A.A.'yı uyardı. Bu sırada okulda bulunan A.A.'nın annesi, öğretmenle tartıştıktan sonra telefonla eşi S.A.'yı okula çağırdı. Okula gelen S.A. ve eşi A.A. öğretmen Kızılkaya'yı iddiaya göre yangın merdivenlerinin bulunduğu bölümü götürerek dövmeye başladı. Bu sırada A.A. da çantasında bulunan biber gazını çıkararak sıktı. Saldırıdan sonra şikayetçi olan öğretmen Kızılkaya bir gün iş göremez raporu aldı. Öğrenci velisi çift ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kızılkaya'ya yapılan saldırı Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi tarafından okul önünde düzenlenen eylemle bugün protesto edildi. Protestoya Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Mudanya Şubeleri de destek verdi. "Öğretmene şiddete hayır", "Bakan uyuma öğretmenine sahip çık", "Öğretmene kalkan eller kırılsın" sloganları ve dövizler ile saldırının kınandığı eylemde konuşan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkan Vekili Mustafa Sarıgül, Eğitim-Bir-Sen camiası olarak saldırıyı gerçekleştiren failin hak ettiği cezayı alana kadar da konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin dünyada en kutsal görevlerden birini gerçekleştirdiği ifade eden Mustafa Sarıgül, "Öğretmenlerimizin çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır" diye konuştu Gerekli tedbirin alınmaması halinde, bu menfur saldırılar ilk olmadığı gibi sonda olmayacağını hatırlatarak, gereğinin yapılması noktasında tüm yetkilileri göreve çağıran Mustafa Sarıgül, "Özellikle Bursa'mızda öğretmene yapılan darp olaylarının çoğalması, bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin görevi olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Eylemde yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınayan Türk Eğitim-Sen Mudanya Şubesi Başkanı Arif Gültekin ve Eğitim-Sen Mudanya Şubesi Başkanı Gökmen Yaşar Demirci, öğretmene yapılan şiddetin son bulması noktasında tüm sendikaların ortak hareket edeceklerini dile getirdi. - Mudanyabursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Kızılkaya Mudanya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

burcu şen:

Olaylar farklı anlatılmasın. . Olayı yaşayan 8, 5 yaşında ki mağdur çocuk ve ailesini çok iyi tanıyorum. . . Çocuğa şiddeti geçin işin içerisinde öğretmenin AÇIKLAYAMADIĞı durumlar var iken ortalık ayaklanıyor. Bizler tabi kide şiddete karşıyız evlatlarımızı dayak yesinler azarlansınlar farklı olaylara maruz kalsınlar diye okula göndermiyoruz. Orası bir eğitim kurumu ve biz çocuklarımızı öğretmenlere emanet ediyoruz. Ama BUNUN gibi öğretmenler meslekten ihraç edilmeli. . . Benimde ailemde öğretmenler var halam teyzem en yakınlarım hiçbiri böyle bir olaya maruz kalmadı. . Çünkü onlar iyi bir eğitimciler. . . Aileye ve çocuğa yapılan haksızlığı şiddetle kınıyorum. . . . . . Sonuna kadar Çocuğun ve ailesinin arkasındayım. .

6
8
yanıtYanıtla
tamamen ört pasmobilWeb@haberler.com:

O öğretmen niye çocuğu kapali kapilar arkasina ceker hangi hakla üstüne kilitler o öğretmenin amacı çok belli

4
7
yanıtYanıtla
veli:

Yukarıda yazan kardeşim benimde kızımın öğretmeni o. öyle bilip bilmeden kimseye iftira atma. ALLAH''a hesap vericez hepimiz. Herşey ortaya çıksın birbakalım. Onun bunun ağzıyla insanları lekelemeyelim. Öğretmenimiz iyi bir insan, o çocuğumuzunda ne dediği önemli. Ya sabır , ya sabır.

3
1
yanıtYanıtla
ogretmenimizin arkasındayız:

Öğretminimize iftira atmayı bırakın bizim çocuklarımıza kendi çocuğu gibi bakiyo kızım öğrencisi ve biz ogretmenimizi seviyoruz

1
3
yanıtYanıtla
Türkan ÇİÇEK:

Ben de bir öğretmenim nöbet esnasında çocuklar kavga ettiğinde bırakıp çocuklar kendi kendini yesinler diyemediğimiz için davranışlarıyla diğer arkadaşlarını rahatsız eden çocukları uyardığımız için uyarırkende o çocuğu diğer çocukların yanında rencide olmasın diye kenara çekip ikaz ettiğimiz için bu olaylar başımıza geliyor. İlahi adalet mutlaka yerini bulacaktır.

3
0
yanıtYanıtla
uğur:

veli okula gelir ve öğretmenine der ki benim çocuğum cok yaramaz ona bir ceza ver. öğretmen hemen kravatını çıkarıp seni öğretmen yaptım der. bundan büyük ceza olur mu

0
2
yanıtYanıtla
kararlimobilWeb@haberler.com:

Sabah veliler cocuklarini okula birakiyor sonra parkta sigara cay okul saaati bitinceye kadar ordalar bu kadar ilgi okuldayken var cokta guzel evdede var mi acaba Odevler yaptirilip sevgi gosteriliyomu

0
2
yanıtYanıtla
ebrumobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar dikkatimi çekti okurken bir tek aysel ve burcu hanım ismini paylaşmaya cesaret etmiş.Siz neden bu cesareti gösteremediniz.

2
0
yanıtYanıtla
aysel AKSÖZmobilWeb@haberler.com:

Olay tamamen farklı yansıtılmıştır.olayı yasayan benim çocuğum ve ben.hakkimizi sonuna kadar savunacağız

0
2
yanıtYanıtla
iftira atanlarin allah cezasini versinmobilWeb@haberler.com:

Ben bahsedilen ogretmeni ve eşini cok iyi tanıyorum. Allah bilip bilmeden konusan herkesin allah belasını versin. ayrica kamera goruntuleri var ogretmen arkadasin lehine. O goruntuleri gorunce biraz vicdani olan utanir. Allah iftira atanlarin belasini versin...

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title