Haberler

MHP'li Türkeş: "Engelli" Değil, Özgür Bir İnternet Ortamı İstiyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM'de kabul edilen yeni internet yasasıyla ilgili olarak, "Evet Efendim'ci değil, özgür bir basın istiyoruz.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM'de kabul edilen yeni internet yasasıyla ilgili olarak, "Evet Efendim'ci değil, özgür bir basın istiyoruz. Engelli değil, özgür bir internet ortamı istiyoruz. Yasaklı değil, özgür düşünceyi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP'li Tuğrul Türkeş, TBMM'de kabul edilen yeni internet yasasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, modern demokrasilerde iktidarların basından, internetten, muhalefetten ve dahi serbest düşünceden korkmadıklarını aksine onlardan beslendiklerini belirterek, "Evet Efendimci değil, özgür bir basın istiyoruz. Engelli değil, özgür bir internet ortamı istiyoruz. Yasaklı değil, özgür düşünceyi istiyoruz. Bugün Türkiye'de basın, internet ve serbest düşünce iktidarın ablukası altındadır ve sindirilmektedir. Türkiye "her devrin adamları' kategorisindeki insanların riyakârlığından artık bıktı. Türkiye "kraldan çok kralcı' anlayışındaki insanların yıkıcı hırsından artık bıktı. Türkiye "kullanışlı aptallar' rolündeki insanların çoğalmasından artık bıktı" dedi. Pravda, Gestapo ve Stasi tipi zihniyetlere yer kalmadığını belirten Türkeş şu ifadeleri kullandı:

"Modern demokrasilerde, 'Seçilme yaşını 18'e indireceğim' deyip, gençlerin sosyal medya paylaşımlarını fişlemeyi istemek olmaz. Parlamento'da sıradan denetim faaliyeti yürüten milletvekillerini haber yapan internet sitelerine keyfî ihtar verilemez. Bir Başbakan, hoşuna gitmeyen bir haber olduğunda, dünyanın öteki ucundan telefona sarılıp "Alo Fatih' diyemez. Büyük haber kanalları; yemek programlarına, belgesellere ve itaat kültürüne - sırf "büyük' usta istedi diye - teslim olmazlar."

Kaynak: ANKA / Güncel

Tuğrul Türkeş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title