Haberler

Mersin'de İlk Arabuluculuk Merkezi Açıldı

Mersin Barosu’na kayıtlı 4 avukat bir araya gelerek Mersin’de ilk kez arabuluculuk merkezi açtı.

Mersin Barosu'na kayıtlı 4 avukat bir araya gelerek Mersin'de ilk kez arabuluculuk merkezi açtı.

Merkez Akdeniz ilçesi Mahmudiye Mahallesi'nde hizmete giren Akdeniz Arabuluculuk Merkezi'nin açılışına, Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Başkan Yardımcısı Gazi Özdemir, Sayman Melike Zafer Gürgen ile hakimler ve avukatlar katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Baro Başkanı Er, merkezin işlevi, amacı ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Merkezde arabuluculuk hizmeti verecek olan avukatların, taraflar arasındaki bazı uyuşmazlıkları mahkemeye gitmeden çözüme kavuşturacağını belirten Er, dünyada arabuluculuk uygulamalarının yaygın ve oturmuş olduğunu, ülkemizde daha yeni başladığını, şu an bu görevin sadece avukatlara verilmiş olmasının bir nebze de olsa sevindirici olduğunu, ancak zamanla başka meslek kuruluşlarına da bu görevin verilmesi halinde, zaten zor şartlarda icra edilen avukatlık mesleğinin, olumsuz yönde daha da etkileneceği konusunda meslektaşları arasında endişelere neden olduğunu söyledi.

Er, "Arabuluculuk yöntemi ekonomik, hızlı, gizli ve gönüllü bir alternatif çözüm yoludur. Vatandaşların yıllar süren yargılama aşamalarını, kısa bir sürede sonuçlandıran bir sistemdir" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmudiye Akdeniz Ali Er Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title