Haberler

Manisalılar Eski Başkanı Dayıoğlu'nu Son Yolculuğuna Uğurladı

Manisalılar eski Başkanı Dayıoğlu'nu son yolculuğuna uğurladı Manisa'da 1973-78 ile 1984-89 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı görevini yürüten ve dün (pazartesi) yaşamını yitiren 84 yaşındaki Ertuğrul Dayıoğlu, bugün düzenlenen üç ayrı tören sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

Manisalılar eski Başkanı Dayıoğlu'nu son yolculuğuna uğurladı

Manisa'da 1973-78 ile 1984-89 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı görevini yürüten ve dün (pazartesi) yaşamını yitiren 84 yaşındaki Ertuğrul Dayıoğlu, bugün düzenlenen üç ayrı tören sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

Manisa Birlik Kooperatifindeki evinde üç gün önce düşen dört çocuk ve altı torun sahibi olan kentin Belediye eski Başkanı Avukat Ertuğrul Dayıoğlu, Manisa Grand Medical Hastanesi'nde tedaviye alındı. Organ yetmezliği çeken Dayıoğlu'nda ayrıca, kanda üre yükselmesi ile kalp kapakçığı kireçlenmesi tespit edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren Dayıoğlu, dün yaşamını yitirdi. Kentte "efsane başkan" olarak nitelendirilen Dayıoğlu için bugün üç ayrı cenaze töreni düzenlendi. Dayıoğlu'nun cenazesi ilk olarak saat 10.30'da Manisa Adliyesi'ne getirildi. Manisa Cumhuriyet Savcı Vekili Alim Çalışkan, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan ve meslektaşları uğurlama törenine katıldı. Dayıoğlu'nun eşi Hesna Dayıoğlu, oğulları Kutlu Dayıoğlu, Mutlu Dayıoğlu ve Armağan Dayıoğlu ile kızı Ece Sahillioğlu taziyeleri kabul etti.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, "Ertuğrul ağabeyimiz tüm Manisa'nın ağabeyiydi. Manisa'ya çok önemli hizmetleri dokundu. Partilerden seçilen Belediye başkanı oldu ama hiçbir zaman particilik yapmadı. Hiçbir zaman akçeli işlerle işi olmadı" dedi.

İKİNCİ TÖREN BELEDİYE ÖNÜNDE

Dayıoğlu'nun cenazesi daha sonra iki dönem görev yaptığı eski Manisa Belediyesi binası şimdi büyükşehrin ek binası olarak kullanılan yere götürüldü. Bina önündeki törene; MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, kentin çok önemli bir Manisa aşığını kaybettiklerini belirterek, "Ertuğrul ağabeyimiz, avukatlığı, belediye başkanlığı, doğa severliği ve dobracılığıyla Manisalıların unutamayacağı bir kişiydi. Manisa çok büyük bir ağabeyini kaybetti. Başımız sağ olsun" dedi.

Dayıoğlu'nun kızı Ece Sahillioğlu ise "Çocukluğum bu belediyede geçti. Adeta burada büyüdüm. Babam Manisa aşığıydı. Ben İstanbul'da oturuyorum. İstanbul'a geldiğinde üç gün kaldıktan sonra 'Manisa'yı özledim' diyerek dönmenin hesaplarını yapardı. Manisa'da bir ağaç kesilse gelir evde üzülürdü" dedi.

KADINLAR CENAZEDE SAF TUTTU

Ardından cenaze belediye binası önünden omuzlara alınarak yaklaşık 700 metre mesafedeki Hatuniye Camii'ne taşındı. Cenaze törenine, Vali Vekili Yakup Tat, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazında Dayıoğlu'nun eşi Hesna Dayıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve bazı kadınlarda en ön safta yer aldı. Ertuğrul Dayıoğlu, ardından Çatal Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Ergün Ali Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title