Haberler

Limon soslarının satışı yasaklandı

Güncelleme:

Türk Gıda Kodeksi'nde yapılan değişiklikle, limon suyu izlenimi veren limon aromalı soslar ve benzeri ürünlerin 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde satışı yasaklandı.

Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

DEĞİŞİKLİK RESMİ GAZETE'DE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Limon Aromalı Soslar Artık Piyasada Bulunamayacak

31 ARALIK'TAN SONRA SATIŞI YASAK

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak. Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler, 31 Aralık'tan sonra yurt içinde piyasaya sunulamayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Aralık Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

sade vatandaş:

piyasada buna benzer kanserojen etkisi olan içinde sağlığa zararlı katkılar olan yüzlerce çeşit ürün var

24
1
yanıtYanıtla
Tarih tarih:

Madem piyasaya sunulamayacak, tarih niye 31 aralik 2024 ki 1 ay içinde kaldır piyasadan.

20
1
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Sos yazisini su diye degistirirler,olur biter

13
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Yetmez GDO'yu ve kimyasal üretimi tamamen yasaklayın. İnsanlar ilaca bağımlı hale getirelerek yaşam kalitesi düşürülüyor halsiz güçsüz hasta kendi kötü hissederek bir ömür yaşıyor kanserden ölüyoruz. İlaçlar için her yıl milyarlarca dolar gidiyor GDO'lu tohum ve kimyasal üretime zorlayan celletlarımıza.

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title