Haberler

Küçükçekmece Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır

Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için çalışmalarını hızlandırdı.

Küçükçekmece Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ilçe genelinde vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için çalışmalarını hızlandırdı. Belediye ekipleri, temizlikten ilaçlamaya, denetimden dezenfeksiyona pek çok alanda 7/24 bayram mesaisi yapacak.

Bayram öncesi her birimiyle sahada olan Küçükçekmece Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerine yönelik rutin denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle tatlı, kuruyemiş ve şekerleme satışı yapan iş yerlerinde hijyen, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, fiyat etiketi ve ürün son kullanma tarihi konularında kontrol gerçekleştiren ekipler, ilçe genelinde denetimlerine devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece'nin cadde ve sokaklarında tazyikli su ile temizlik çalışmalarını sürdürürken ilçe genelinde çöp konteynerleri de yıkama ve dezenfekte araçlarıyla temizlenerek bakımları yapılıyor. Cami ve cemevlerinde yıl boyunca rutin olarak sürdürülen temizlik çalışmalarını bayram öncesi yoğunlaştıran Küçükçekmece Belediyesi, ibadethanelerde iç ve dış olmak üzere hummalı bir temizlik ve hijyen çalışması yürütüyor.

Ekipler, vatandaşların arife ve bayram günleri kabir ziyaretlerini daha temiz bir ortamda yapabilmeleri için çevre düzenlemesi yaparak mezarlıkları ziyaretlere hazır hale getiriyor. Küçükçekmece Belediyesi, bayram öncesi arife gününde şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerini zahmetsizce yapabilmelerini sağlamak için ücretsiz servis hizmeti sunacak.

Küçükçekmece Belediyesi'nin Saha ekibi, 65 yaş üstü vatandaşları ziyaret ederek bayram öncesi istek, talep ve şikayetlerini dinliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri ise evde bakım hizmetiyle 65 yaş üstü yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan, özel gereksinimleri dolayısıyla gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen ilçe sakinlerine de kişisel bakım ve kuaförlüğün yanı sıra ev temizliği, küçük onarım, tamirat, tadilat desteği veriyor.

Kurban Bayramı süresince belirtilen kurban kesim yerlerinde Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yapacak. Kurbanlıkların alana alınmasından itibaren başlayacak ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması, Kurban Bayramı sonuna kadar her gün devam edecek.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı boyunca her türlü talep ve şikayetleri için Küçükçekmece Belediyesi'ni 444 4 360 numaralı telefondan arayabilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Kurban Bayramı Küçükçekmece Kurban Güncel Haberler

title