Haberler

Kız Kardeşler Yeni Şampiyonluklara Kilitlendi

Kardeş dövüşçülerin antrenmanı- Dünya şampiyonu olan Melek Nazlı Erarslan ile röportaj MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Antalya'da 25-29 Kasım'da düzenlenen 8. Dünya O-Sport Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Melek Nazlı Erarslan ile dünya ikincisi olan kardeşi Hilal Deniz Eraslan, tekvandoda uluslararası başarılar için umut vadediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Kardeş dövüşçülerin antrenmanı- Dünya şampiyonu olan Melek Nazlı Erarslan ile röportaj MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Antalya'da 25-29 Kasım'da düzenlenen 8. Dünya O-Sport Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Melek Nazlı Erarslan ile dünya ikincisi olan kardeşi Hilal Deniz Eraslan, tekvandoda uluslararası başarılar için umut vadediyor. Gülüç Belediyespor Kulübü'nün tekvando sporcuları iki kız kardeş, iki yıl önce başladıklarını dövüş sporlarında kısa sürede elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor.Antalya'da, O-Sport Federasyonu tarafından düzenlenen ve 17 ülkenin katıldığı şampiyonada 30 kiloda dünya şampiyonu olan 10 yaşındaki Melek Nazlı ile gümüş madalya kazanan kardeşi 8 yaşındaki Hilal Deniz Erarslan, milli takım forması giyme hayaliyle çalışmalarını sürdürüyor.Melek Nazlı Erarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin desteğiyle kız kardeşiyle tekvandoya başladıklarını söyledi. Beraber antrenman yaptığı kardeşiyle müsabakalara katıldıklarını anlatan Erarslan, "İl şampiyonalarında çeşitli dereceler elde ettik. 8. Dünya O-Sport Şampiyonası'nda yarışmaya da hak kazandık. Orada dünya şampiyonu olmak benim için büyük gurur. Kardeşimle hazırlandığımız turnuvalarda başarılı olarak önce milli takım formasını giymek ardında da Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil etmek istiyoruz" diye konuştu. Hilal Deniz Erarslan da Antalya'da finalde sayıyla rakibine yenildiğini, dünya şampiyonluğunu kaçırdığı için çok üzüldüğünü belirterek, diğer şampiyonalara hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getirdi. - Nur Tatar'ı örnek alıyorlar Baba Tuncay Erarslan ise çocuklarının milli tekvandocu Nur Tatar'ı örnek aldıklarını, onun gibi küçük yaşta önemli madalyalar kazanmayı hedeflediklerini vurguladı.Kızlarıyla gurur duyduğunu anlatan baba Eraslan, "Hem sporlarını yapıyorlar hem de eğitime devam ediyorlar. Okullarında da başarılı öğrenciler. En büyük istekleri ise milli formayı giymek. Şu anda Dünya O-Sport Federasyonu tarafından gelecek yıl Antalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na ile Türkiye Tekvando Şampiyonası'na hazırlanıyorlar" şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Nur Tatar Antalya Gülüç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title