Haberler

Kılıçdaroğlu: Bu 4 Kişiden Biri Casus

Güncelleme:

CHP lideri, Suriye konusundaki ses kayıtlarına ilişkin, "Bunu bileceğiz artık, 4'ünden biri casus. Kim olduğunu bulacaklar mı, bekliyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konusundaki ses kayıtlarına ilişkin, "Bugün gazetelerden öğrendik, içeriden zaten 4 kişi konuşuyor, bu 4 kişiden biri casus. Bunu bileceğiz artık, 4'ünden biri casus. Kim olduğunu bulacaklar mı, bekliyoruz" dedi.

"SİYASET AHLAKLI OLSUN"

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin mitinginde konuştu. Konuşmasına, "Siyasette, siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasetçinin değil, halkın zenginleşmesi lazım, alınterinin değer bulması lazım. Ben siyaseti kirlilikten arındıralım istedim; temiz, ahlaklı siyaset olsun. Ahlak, aynı zamanda adalet demektir. Adalet, milletin vicdanı demektir. Adalet kaldı mı bizim memlekette? Adalete güven kaldı mı? O zaman yapacağımız bir şey var; adaleti yeniden tesis edeceğiz. Güçlü bir devleti yeniden tesis edeceğiz" sözleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, devlet baskıcı olamayacağına dikkat çekti.

"SEN DEVLET DEĞİLSİN"

Siyasi partilerin, 4 yıl süreyle devleti yönetmek üzere geldiklerini, devlet olmak için gelmediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ama bu parti, Başbakanlık koltuğunda oturan zat, "Ben devletim' demeye başladı, "Ben devletim, her dediğimi yaparım.' Sen devlet değilsin. Sen bir siyasal iktidarın genel başkanısın. Sana Başbakanlık koltuğu verilmiş, millete hizmet et diye, köşeyi dön diye değil. Oğluna, ailene servet kazandır diye değil. Sen, oraya bu ülkeye temiz siyaseti getir diye verdiler" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN KEMAL" SLOGANLARINA CEVABI

Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganlarına "Ona sıra gelecek daha. Önce ayın 30'unu bir halledelim, yerelde halkın iktidarını kuralım. Birinin yağlarını iyice alalım. Düzgün, namuslu elleriyle şifa dağıtmış bir doktoru hele bir koltuğa oturtalım. Ondan sonra zaten genel seçimler gelecek. Burada ses kayıtlarını izlediniz değil mi? Malı nasıl götürdüğünü de izlediniz" yanıtını verdi.

"4 KİŞİDEN BİRİ CASUS"

Suriye konusundaki ses kayıtlarının internete düştüğünü de hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'ne kumpas kuruyorlar. "Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı düzenletirim, böylece bizim ordu girer' diyor. Bu ne demektir biliyor musunuz? "Oradaki bizim askerleri benim adamlarım öldürür, biz de millete askerler şehit oldu, haydi ordu savaşa deriz.' Bunu kabul edecek miyiz? Daha vahim olanı, devletin mahremi diye bir şey kalmadı. Her şey uluslararası pazarlara döküldü. Şimdi bunu kim haber verdi diye arıyorlar. Bugün gazetelerden öğrendik, içeriden zaten 4 kişi konuşuyor, bu 4 kişiden biri casus. Bunu bileceğiz artık, 4'ünden biri casus. Kim olduğunu bulacaklar mı, bekliyoruz. Bir şey daha, "Bu casusluk işidir, biri bize savaş açtı' diyor çapsız Dışişleri Bakanı. Bu devleti açıkla bakalım, hangi devlet bize savaş açmış? Türkiye'nin çivisi çıktı, devletin genleriyle oynandı. Devlet, devlet olmaktan çıktı. Yeniden yerine oturtacağız. Baskı uygulayan değil, halkına hizmet eden, açlığı, işsizliği ortadan kaldıran bir devlet, sosyal devlet, kadını güçlendiren bir devlet, her kuruşun hesabını vatandaşına veren bir devlet. Bunu kuracağız. Size inanıyorum, size güveniyorum. Türkiye'nin geleceği için, çocuklarımız için hep beraber çalışacağız. Söz veriyorum, sizin için çalışacağım, halk için çalışacağım. Hiçbir ayrım yapmadan bütün Türkiye'yi kucaklayacağım."

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title