Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilişim Akademisi Projesi Başlıyor

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, başarılı gençler için Bilişim Akademisi Projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Proje kapsamında gençlere ücretsiz teknoloji eğitimi verilecek ve bilim yarışmalarına katılım zorunlu olacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, başarılı gençler için Bilişim Akademisi Projesini hayata geçireceklerini bildirdi.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, yeni 5 yılda gençlere fırsat verecek, beklentilerini cevaplayacak, geleceğe ümitle bakacağı dolu dolu projelerin yer aldığını, bunlardan birinin de Bilişim Akademisi olduğunu ifade etti.

Başarılı gençlere özel olacak bu projeye gençlerin sınavla seçileceğini belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Geleceğin teknoloji yıldızlarının gelişimini destekleyerek, ülkemizi bilim ve teknoloji alanında geliştirecek geleceği emanet edeceğimiz gençlerimizi yetiştirmek amacıyla belediyemizce Bilişim Akademisi kuracağız. İlimizdeki öğrencilerden başarılı olanlar sınavla seçilecek. Bilim heyetinin yönlendirmeleri ile metodolojik çalışmalar yapılacak."

Büyükkılıç, buradaki eğitimlerin 2 yıl süreceğini, 9 ve 10'uncu sınıf öğrencilerini kapsayacağını, robotik kodlama, yazılım teknolojileri, yapay zeka, nesnelerin interneti, siber güvenlik, malzeme bilimi, nanoteknoloji ve mobil uygulama gibi alanlarda ücretsiz teknoloji eğitimi verileceğini, akademiden mezun olmak için bilim yarışmalarına ve TEKNOFEST'e katılmanın zorunlu olacağını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Memduh Büyükkılıç Kayseri Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title