Haberler

Karabüklü Gelin, At Üzerinde Uğurlandı

Karabük'ten İstanbul'a Gelin Giden Fatma Özdemir, Baba Evinden Karayoluna Kadar At Üzerinde Geldi.

Karabük'ten İstanbul'a gelin giden Fatma Özdemir, baba evinden karayoluna kadar at üzerinde geldi.

Soğuksu Mahallesi'nde oturan Fatma Özdemir (22), Bülent Alkan ile yapılacak düğünü nedeniyle İstanbul'a giderken, Karabük'teki evinden at üzerinde uğurlandı. Gelinin anne ve babasının isteği üzerine damat Bülent Aklan, gelini evinden Karabük'ün girişine kadar at üzerinde getirdi. Davul, zurna ve köçek eşliğinde getirilen gelini gören Karabüklüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, eski bir adetin yaşatılmasının güzel olduğunu söylediler. Gelinin babası Satı Özdemir ve annesi Fatma Özdemir, damatlarından

kızlarını at üzerinde götürmelerini istediklerini söyleyerek, "En küçük kızımızı evlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu diğer kızlarımızın düğünlerinde de istedik ama olmadı. Kısmet en küçük kızımızaymış" dedi.

Türkiye'nin tanınmış ozanlarından Ozan Ahmet Taşkın da, gelin ve damada Karabük girişine kadar eşlik etti. Ancak düğün konvoyunun yavaş ilerlemesi nedeniyle trafik kilitlenince polis ekipleri gelinin attan inmesini istedi. Bu istek üzerine gelin özel araçla İstanbul'a hareket etti.

(YE-AK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title