Haberler

Kapkaç Anı Kameraya Böyle Yansıdı

Bankalardan yüklü miktarda para çektiklerini gördükleri kişileri bir süre takip ettikten sonra kapkaç yaparak soydukları ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Bankalardan yüklü miktarda para çektiklerini gördükleri kişileri bir süre takip ettikten sonra kapkaç yaparak soydukları ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Bu yöntemle 5 kişiden 500 bin liraya yakın para çaldıkları belirlenen zanlılardan ikisinin yine kapkaç suçundan çarptırıldıkları 11 yıl hapis cezasından dolayı arandıkları ortaya çıktı.

?

Mehmet AKTARAN, İstanbul / DHA

Zanlıların bir kişiyi bankada yakından izlemeleri, bankadan çıkan başka bir kişiden kapkaç yoluyla 200 bin lira çalmaları ve otomobil çalmaları saniye saniye kameraya yansıdı.

İstanbul Anadolu yakasında benzer şekilde gerçekleştirilen kapkaç olayları ile ilgili Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekiplerince çalışma başlatıldı.

Çalışmalarda, olayların gerçekleştiği banka ve bazı işyeri güvenlik kamera kayıtları incelendi. İncelenen kayıtlardan birinde, kapkaç suçundan dolayı 11 yıl kesinleşmiş hapis cezasından dolayı aranan Özer Metin'in bir kişiyi Tuzla'daki banka içinde izlediği, parayla çıkan kişinin arkasından dışarı çıktığı görüldü.

Gebze'de bulunan bir işyerinin kamera kayıtlarında, yine Özer Metin olduğu tespit edilen kişi çalıntı Toyota marka bir otomobilden indikten sonra kontağı üzerinde bırakılan bir otomobili çaldığı görüldü.

Tuzla'daki bir işyerinin kamera kayıtlarında da, zanlıların takip ettikleri A.B.L.adlı kişiyi otomobilden inip yürüdüğü esnada içerisinde 200 bin lira olan çantasını çaldıkları görüldü.

Ekipler, kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından tespit ettikleri Özer Metin'i yakın takibe aldı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Özer Metin'in daha önceki suç ortağı ve kendisi gibi yine 11 yıl hapis cezasından aranan İlker Yıldırım'ın da olayların içersinde olduğu anlaşıldı.

Ardından Yalova'da 4 ayrı adrese yönelik olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çete lideri olduğu ileri sürülen İlker Yıldırım, Özer Metin ve suç ortakları Ahmet Öztürk ile İzzet Yaman yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlıların Tuzlada, Kartal, Gebze ve Kocaeli'nde 5 kapkaç ile 2 otomobil hırsızlığı olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Soruşturmada, hedef kişinin önce bankada yakın takibe alındığı, bankadan yüksek miktarda parayla çıkan kişinin içerideki gözcü tarafında dışarıdakilere bildirildiği, dışarıdakilerin çalıntı otomobille takip ettikleri kişiyi uygun bir anda kapkaç yaparak soydukları anlaşıldı.

Yalova'da oturdukları halde İstanbul'a gelerek kapkaç yaptıkları anlaşılan zanlıların bu yöntemle 5 kişiden yaklaşık 500 bin lira çaldıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 kişi Tuzla Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılar emniyet çıkışında basın mensuplarına tepki gösterdi. Zanlılardan İzzet Yaman, 'Yapmadığım işleri bana niye yüklüyorsunuz' Polisler hırsızların tezgahına geldi. Yevmiyeyle çalışan insanlarız." şeklinde bağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title