Haberler

Kamu-sen'den, Almanya Büyükelçiğine Yumurtalı Protesto

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Soykırımın babası olan Almanya, kendisine suç ortağı aramaktan vazgeçsin” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Soykırımın babası olan Almanya, kendisine suç ortağı aramaktan vazgeçsin" dedi.

Almanya parlamentosunun kabul ettiği 1915 olayları ve sözde soykırım tasarısına ilişkin Kamu-Sen, Almanya Büyükelçiliği önünde protesto yaptı.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un basın mensuplarına yapmış olduğu açıklama sonrasında, Elçilik önüne siyah çelenk bırakan grup ellerinde bulunan yumurtaları Elçilik binasına fırlattı.

Almanya büyükelçiliği önünde toplanan grup, "Türk milleti asildir, soykırım yapmaz", "Tarihimiz şanlı, geçmişimiz şerefli", "Türk milleti uyuma, ecdadını hatırla" şeklinde sloganlar atarak, "Bizi utandıracak tek bir kare leke yoktur", "Soykırım yalanına inanma", "Soykırımcı Nazi Almanya" yazılı dövizler taşıdılar.

"SOYKIRIMIN BABASI OLAN ALMANYA, KENDİSİNE SUÇ ORTAĞI ARAMAKTAN VAZGEÇSİN"

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye Kamu-Sen olarak Alman parlamentosunun aldığı bu kararı şiddetle kınadıklarını belirten Koncuk, "Kendilerini tarihçilerin yerine koyarak yalanlarla dolu olduğu her şekilde ispatlanmış olan bu olayları bir millete mal etmeye kalkışmak tam anlamıyla bir hezeyandır" ifadelerini kullandı.

Sözde Ermeni soykırımını tanıyan bu yasayı yok hükmünde saydıklarının altını çizen Koncuk, "Eğer Almanya tarihte bir yerlerde soykırım arıyorsa Yahudiler başta olmak üzere Sintililer, Romanlar, Yenişler, 2. Dünya Savaşı sırasında esir aldıkları askerlere, Lehlere ve diğer Slavlara yaptıklarına baksın. Eğer Almanya bir soykırım arıyorsa, toplama kamplarında, gazlama kamyonlarında, öldürme fabrikalarında kobay olarak kullanılan, vücutlarına petrol şırınga edileni basınç odalarında işkence gören, fırınlarda yakılan 17 milyon masum insan baksın. Soykırımın babası olan Almanya, kendisine suç ortağı aramaktan vazgeçsin" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Koncuk Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title