Haberler

Kadın Korosundan, Çiğköfteli 10'uncu Konseri

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde yaşları 37-67 arasında değişen, çoğu emekli Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, 10'ncu kuruluş yıl dönümünü konser ile kutladı.

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde yaşları 37-67 arasında değişen, çoğu emekli Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, 10'ncu kuruluş yıl dönümünü konser ile kutladı. Kadınların ilk kez 'Sıra Gecesi' yaptığı konserde davetlilere çiğköfte dağıtıldı. Sahnede, kendi aldıkları kıyafetlerle parçaları seslendiren koro üyelerinin bu konseri, internet üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Sosyal projeler yararına verdikleri konserler ve farklı konsepti ile dikkat çeken Kadınlar Korosu'nun Bursa Akademik Odalar Birliği Salonu'ndaki 10'uncu yıl Konseri sürprizle başladı. Özel konserin açılışında eşleriyle birlikte sahne alan koro üyeleri, her bölümünde bir birinden güzel eserleri seslendirdi. Şef Dr. Aysel Gürel, Türk kadınının neler yapabildiğini gösteren güzel örnekleri sahnelediklerini belirterek, "Bunun başarılmasında eşlerimizin desteği çok büyük. Onlara teşekkürümüzü sahnede hep beraber şarkı söyleyerek dile getirelim, bu güzelliği sahnede de paylaşalım istedik" dedi. Karma koronun seslendirdiği 'Safalar Getirdiniz' ile başlayıp 'Samanyolu' ile devam eden konserde, eşleri temsilen solist olarak sahne alan gazeteci Tayfun Çavuşoğlu, seslendirdiği Beyati makamındaki Türk Sanat Müziği eseri 'Benzemez Kimse Sana' ile alkış topladı.

KADINLARIN SIRA GECESİ

Eşleri sahneden uğurladıktan sonra konsepte dönüş yapan Nilüfer Kadın Korosu, daha sonra bölümler halinde pop, Türk halk müziği, Türk Sanat Müziği, Roman şarkıları ve Balkan türküleri seslendirdi. Korodaki isimlerden oluşan grubun sergilediği Roman dansı seyirciyle bütünleşirken, konserin ikinci bölümünde sadece kadınların yer aldığı ilk 'Sıra Gecesi' canlandırıldı. Bir yandan sahnede çiğköfte yoğrulurken, bir yandan da sevilen Şanlıurfa türküleri söylendi. Sıra gecesinde ayrıca solist olarak Gülsenem Yılmaz ve Yasemin Demirci de görev yaptı.

Geceye Nilüfer Belediye Meclisi üyesi Kemal İvgen, 20 kişiyle yola çıkıp bugün 105 kişiye ulaşan Nilüfer Kadın Korosu'nda kuruluşundan buyana görev yapan Şef. Dr. Aysel Gürel ve 8 koriste anı plaketi ve çiçek verdi. Daha sonra da 10'uncu yıl pastası kesildi. Konuklara hem pasta hem de çiğköfte ikram edildi.

Korolarına olan ilgini arttığını bu nedenle 105 kişi ile sınırlı tuttuklarını söyleyen Şef Dr.Aysel Gürel, "Grubumuzudaki yaş ortalamamız 37-67 arasında değişiyor. Aramızda kanser tedavisi gören, psikolojik sorunları bulunan arkadaşlarımız var. Onlar verdikleri konserler ile sağlıklarına kavuşuyor. Türkiye'de bu zamana kadar 87 konser verdi. Bulgaristan ve Yunanistan'a gitti. Bir çok ülkeden teklifler aldık fakat sponsor bulamadığımız için gidemedik" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aysel Gürel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title