Haberler

Kadıköy'de 'Boyun Eğme' Mitingi

Haber-kamera.29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle binlerce vatandaş Kadıköy İskele Meydanı'nda biraraya geldi.

Haber-kamera: Cengiz ÇOBAN-Cem TURSUN 'İSTANBUL-DHA

29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle binlerce vatandaş Kadıköy İskele Meydanı'nda biraraya geldi. Mitinge gelen vatandaşlar iskele meydanında polis ekipleri tarafından kurulan arama noktalarından geçerek alana girdiler. 'Yeni bir cumhuriyet, sosyalist cumhuriyet', 'Milliyetçelik değil, yurtseverlik', 'Boyun eğme' yazılı pankart ve dövizler ile Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Yağma yok, sosyalizm var', 'Gerici, faşist işbirlikçi AKP' sloganları attı. Miting alanına kurulan platforma çıkan Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, cumhuriyet için kendi çocuğunu şehit verdiğini belirterek, 'Benim dedelerim cumhuriyeti ayağındaki çarığı ıslatıp yiyerek kurdular. Ancak cumhuriyet birikimlerini birileri satıyor, satıyor, satıyor. İnsanları katledip tutukluyorlar. Artık bu baskıya karşı birleşelim' diye konuştu.

Daha sonra eylemler sırasında elindeki Türk bayrakları ile birlikte gözaltına alınan bayrakçı Ali Sarıçiçek de yine elinde Türk bayrakları ile çıktığı sahnede Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile andığını, Gezi Parkı eylemleri sırasında eğilip tutuklansalar da direnişe devam edeceklerini söyledi. ODTÜ öğrencisi ve Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi Dilan Evren de yaptığı konuşmada AKP'nin savaşçı politikalarına karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Mitinge Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Emine Ülker Tarhan da mesaj gönderdi. Konuşmaların ardından Rahmi Saltuk ve çeşitli sanatçılar sevilen şarkılarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title