Haberler

Kabareden Seçmeler

Güncelleme:

Açılışta konuşan Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, gençlere verdikleri öneme vurgu yaptı.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'nde dernek folklorun yanı sıra yeni bir sanat dalı daha kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde oluşturulan Kafkas Tiyatro Topluluğu, İnegöl Belediyesi'nin destekleri ile ilk oyunlarını sahneledi.

Yönetim olarak 'gençlere güvenin' sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Ahmet Nuri Can; tiyatro grubu düşüncesiyle çıkılan yolda 9 aydır gençlerin çalışmalarını sürdürdüklerini, gerçekleştirilen gala programı ile de bu çalışmanın meyvesini alacaklarını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise; İnegöl Belediyesi'nin her ay gerçekleştirdiği kültür etkinliklerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, bu etkinliklerle dernek, stk vb. kurumlara da destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımın yoğun olduğu programda Kafkas Folklor Ekibi de yaptığı dans gösterileri ile beğeni topladı.

Folklor gösterisi sonrasında ise 9 kişilik ekibin görev aldığı Kabareden Seçmeler oyunu sahnelendi. Komedinin bir dalı olan ve bölümlerden oluşan Kabareden Seçmeler oyunu 2 perde ve 6 sahne şeklinde sahnelendi. Oyunda, bugüne kadar sergilenmiş Kabare oyunlarından sahneler derlenerek İnegöllülere sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Nuri İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title