Haberler

İzmit'teki ''Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi''... - 86 Engellinin Görev Alacağı Tekstil Atölyesinde Eğitim Başladı

Kocaeli Sanayi Odası'nın (KSO) koordinatörlüğünde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Türk Anneler Derneği ve İstanbul Milletlerarası Lions Kulübünce kurulan ''Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi''nin tekstil atölyesinde çalışacak 86 engellinin eğitimine başlandı.

Kocaeli Sanayi Odası'nın (KSO) koordinatörlüğünde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Türk Anneler Derneği ve İstanbul Milletlerarası Lions Kulübünce kurulan ''Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi''nin tekstil atölyesinde çalışacak 86 engellinin eğitimine başlandı.

İzmit'in Karaabdülbaki köyündeki merkezde, eğitimin başlaması nedeniyle koç kesildi.

KSO Genel Sekreteri Hamdi Doğan burada yaptığı açıklamada, projeye kurdukları vakıf çatısı altında iki yıl önce başladıklarını, Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfının merkez için AB'den hibe edilen 1 milyon 308 bin avro kredi kullandığını söyledi.

Üretim merkezinin tamamlanmasıyla tekstil atölyesinde eğitim çalışmalarının başladığını belirten Doğan, şöyle konuştu:

''Üretim öncesi çalışanlarımız için eğitim süreci başladı. Engelli vatandaşlarımızın üretim sürecine katılmaları ve yaşamın bir parçası haline gelmeleri amaçlanıyor. Yaklaşık 72 dönümlük arazide kurulu olan merkezde, konfeksiyon bölümünde, 7'si bayan, 86 engelli çalışacak.''

-ENGELLİLERİN İSTİHDAMI

Merkezde, mantar yetiştiriciliği, mozaik işlemeciliği, kesme çiçekçilik ve tavşan üretimi gibi birimlerin de yer alacağını belirten Doğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin pekçok yerinde engellilerin istihdamına yönelik sorunlar yaşanıyor. Bu proje, sorunların çözülmesine öncülük edecektir. Ülkemizde çok sayıda engelli vatandaşımız işyerlerinde çalışmakta zorluk çekiyor. Çünkü işyerleri onlara göre dizayn edilmiş değil, eğitimler onlara özel verilmiyor. Oysa Bizimköy'de herşey özürlülere göre dizayn edildi, üretim planlaması buna göre yapıldı. Tesis tamamladığında 230 kişi çalışıyor olacak ve bu yıl eylül ayında tüm tesisi üretime açmayı planlıyoruz.''

-ALMANYA'YA OTO KOLTUK KILIFI

Bizimköy Genel Müdürü ve Proje Koordinatörü Adem Bağdatlı, İş Kurumuyla yapılan programa göre önce konfeksiyon atölyesinin devreye gireceğini, diğer birimlerin daha sonra faaliyete geçeceğini kaydetti.

Konfeksiyon işçileri için 5 aylık eğitim sürecinin olduğunu söyleyen Bağdatlı, şöyle konuştu:

''Esas hedefimiz iş elbisesi üretmekti. Ancak atölyede çalışacak engellileri gördüğümüzde, seviyenin düşük olduğunu tespit ettik. İş tecrübeleri yoktu. Bunun üzerine iş kolunu değiştirdik. Merkezi Almanya'da bulunan Audi firmasıyla bir yıllık sözleşme yaptık. Almanya'ya otomobiller için geçici koltuk kılıfı dikeceğiz.''

Ortopedik özürlü Ergin Temel (28), 1995 yılında kaza sonucu silahla yaralandığını, özründen dolayı iş bulmakta güçlük çektiğini, Bizimköy'de çalışabilmek için gazete ilanı üzerine müracaat ettiğini ve işe kabul edildiğini söyledi.

İş sahibi olmanın güzel bir duygu olduğunu belirten Temel, ''Özürlü olarak elimden geleni yapacağım ve bize iş veren, güvenen insanların yüzünü kara çıkartmayacağım'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title