Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı

Güncelleme:

Ak Parti İl Başkanı Yalçın İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye'nin Bugün, Kurtuluş Savaşı'nda Sahip Olunan Milli Mücadele Ruhunun Aynısına Sahip Kadrolarla, Küresel Ölçekte Yürütülen Büyük Bir Ekonomik Savaş İçerisinde Olduğunu Söyledi.

- :

- "İstiklal Marşımıza Yansımış, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi Yöneten Aynı Ruha Sahip Ak Kadroların Hedefi, Partimizin Ortaya Koyduğu 2023 Vizyonuna Erişmek. Milletimizle Bütünleşmiş Ak Kadrolar, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Türkiye'ye Küresel Lider Kimliği Kazandıracak Kalkınma Hamlelerini Tamamlamak İçin Var Gücüyle Çalışıyor…"

BURSA - AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı günlerin Kurtuluş Savaşı'nın en çetin dönemine denk düştüğünü ve o şartlarda sahip olunan Milli Mücadele ruhunun bağımsızlık ve Cumhuriyet'le taçlandığını anımsatarak, "Bugün de aynı ruhla büyük bir ekonomik savaş veriliyor. Milletimizle bütünleşmiş AK Kadrolar, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye'ye küresel lider kimliği kazandıracak kalkınma hamlelerini tamamlamak için var gücüyle çalışıyor" dedi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yalçın, Mehmet Akif'in, şiirlerini toplumu daha olumlu bir noktaya taşımak için araç sayıp Anadolu insanı hangi şartlarda yaşıyorsa, o şartlarla yaşamını sürdüren bir düşünce insanı olduğunu ifade etti. Akif'te bitmeyen bir vatan ve ecdat sevgisi olduğuna dikkat çeken Yalçın, şairin, bu hissiyatını mısralarına da sık sık taşıyarak, Türk gençliğine hiçbir zulüm ve haksızlığa boyun eğmemesini öğütlediğini söyledi.

'SEN SAHİP OLURSAN, VATAN BATMAYACAKTIR…'

Şairin, 'Allah bir daha bu millete yazdırmasın' diye tanımladığı İstiklal Marşı dizelerinde bir milletin kurtuluş mücadelesi destanının yer aldığını dile getiren AK Parti İl Başkanı, cesur Anadolu insanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde giriştiği Kurtuluş Savaşı sırasında sahip olduğu şartların tarif edilemeyecek imkânsızlıklarla çevrili olduğunu hatırlattı.

Mehmet Akif'in, 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır, Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır' dizelerinde işaret ettiği gibi, o günkü lider kadroların, vatan toprağını bağımsız kılmak için milletle bütünleşerek dünyaya meydan okuduğunu söyleyen Sedat Yalçın, şöyle devam etti:

EKONOMİ ALANINDAKİ DESTANSI SAVAŞ…

"O Milli Mücadele ruhu, memleketimizin zaferinin bağımsızlık ve Cumhuriyetle taçlanmasını sağladı. Milletimiz Gazi'nin önderliğinde ortaya koyduğu direnç ve mücadele azmiyle tüm ezilen dünya uluslarına örnek oldu, ilham verdi. Benzer bir savaşı bugün ekonomi alanında veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten kadrolar, yine milletten aldığı güç ve yetkiyle memleketimizi daha iyi yerlere getirmek için çabalıyor. İstiklal Marşımıza yansımış, ulusal kurtuluş mücadelemizi yöneten aynı ruha sahip AK kadroların hedefi de, partimizin ortaya koyduğu 2023 vizyonuna erişmek.

Milletimizle bütünleşmiş AK Kadrolar, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye'ye küresel lider kimliği kazandıracak kalkınma hamlelerini tamamlamak için var gücüyle çalışıyor. Türkiye; büyük ve aydınlık bir geleceğinin belirleyicisi durumunda ve bugün de birçok ulusun her alanda ilham aldığı bir ülke konumunda… Nasıl ki; İstiklal marşımız bir destanı anlatıyorsa, bugün de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, 21. yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapacak ve gelecek kuşakların destan olarak tanımlayacağı çok ciddi ve stratejik bir savaş yürütülüyor."

GENÇLERE ÇAĞRI

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, özellikle gençlerin Mehmet Akif Ersoy'u ve kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın anlamını derinlemesine öğrenmeleri gerekliliğine de vurgu yaparak, "Ne mutlu bize ki, memleketinin gelişmesini, milletin bütün olmasında gören, değerlerimize sahip çıkan ve onları yaşatmak için mücadele eden gençlere sahibiz. AK kadroların yürüttüğü mücadelenin devamını da onlar verecektir. İzlemeleri gereken çağrı rahmet ve minnetle andığımız Akif'in dizelerindedir. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 91. yılını gururla kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Sedat Yalçın Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title