Haberler

İstanbul: Baykal'dan Hükümetin Kıbrıs Politikasına Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Eğer Rum Uçakları, Gemileri Türkiye'ye Gelirse, Bu, 'Biz Rum Devleti'ni Tanıyoruz' Demektir" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Eğer Rum uçakları, gemileri Türkiye'ye gelirse, bu, 'Biz Rum Devleti'ni tanıyoruz' demektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tuzla İlçesi'ne bağlı Orhanlı Beldesi'nde, partisine yeni katılan bin kişi için düzenlenen törene katıldı. Baykal, son günlerde Kıbrıs konusunda herkesin tedirgin ve telaşlı olduğunu kaydetti.

AB'nin, müzakereleri sürdürebilmek için Türkiye'nin Kıbrıs'tan ödün vermesini istediğini ve oradaki Rum Devleti'ni "tanıma" anlamına gelecek şekilde liman ve havaalanlarını açma şartı koştuğunu anlatan Baykal, "Halbuki Kıbrıs'ta Londra ve Zürih Anlaşmaları'na aykırı olarak ortaya çıkmış bir oluşumu devlet olarak tanırsak KKTC'yi inkar etmiş duruma düşeriz. Onun altındaki desteği çekmiş oluruz. Bu çok tehlikeli bir tuzak. Bize bunun için bastırıyorlar. Çünkü hükümet, başbakan ve bakanlar, 17 Aralık 2004'te Avrupa'ya söz verdi. 'Ben onların uçaklarını, gemilerini Türkiye'ye kabul ederim' dedi" açıklamasında bulundu.

Baykal, hükümetin, Kuzey Kıbrıs'a yönelik ablukanın kaldırılmasını AB'den istemekten de vazgeçtiğini ileri sürdü. Kıbrıs konusundaki durumdan Meclis'in bile haberi olmadığını ifade eden Baykal, bu kadar önemli konular hakkında ana muhalefet partisi olarak kendileriyle ve diğer partilerle konuşarak, bilgi vermenin ve onayını almaya çalışmanın hükümetin görevi olduğunu, ancak bunların yapılmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de bu gelişmelerden haberlerinin olmadığının ortaya çıktığını ifade eden Baykal, "Türkiye ile ilgili bu kadar önemli konularda tavizler, ödünler verilecek, Meclis, ana muhalefet, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı bilmeyecek" diye konuştu.

Baykal, yolsuzluğun, Türkiye'nin iliğini, kemiğini kuruttuğunu bildirerek, Türkiye'de yaşanan yolsuzluğun tek kişinin yaptığı bir iş olmadığını, onun arkasında işbirliği yapan bir çete bulunduğunu ileri sürdü. Çetenin "Haramzade işadamı, bürokrat ve vicdansız, namussuz siyasetçiden" oluştuğunu ileri süren Baykal, "Bunu nasıl çözeceğiz? İlk yapılacak, milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak olacaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title