Haberler

İş Yatırım'dan Yatırımcılara Borsa Yatırım Fonu

Kendi Halka Arzını Geçtiğimiz Günlerde Gerçekleştiren İş Yatırım, İlk Borsa Yatırım Fonunu 17-18 Mayıs 2007 Tarihlerinde Halka Arz Edecek.

Kendi halka arzını geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren İş Yatırım, ilk Borsa Yatırım Fonunu 17-18 Mayıs 2007 tarihlerinde halka arz edecek.

İş Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada, İş Yatırım Menkul Değerler'in yatırımcılarına sunduğu ürün portföyüne eklediği Borsa Yatırım Fonu'nun 17-18 Mayıs 2007 tarihlerinde halka arz edileceği bildirildi. Açıklamada, İş Yatırım Dow Jones Türkiye Eşit Ağırlıklı 15 Borsa Yatırım Fonu (İŞBYF/DJTEA15), İMKB'de işlem gören ve halka açık piyasa değeri en büyük 15 hisse senedinin getirisine göre tasarlandığı belirtildi.

Açıklamada, yatırımcılarına tek işlemde İMKB'de işlem gören ve halka açık piyasa değeri en büyük 15 hisse senedinden oluşan dengeli bir portföye yatırım yapma imkanı sunan fonun, aynı zamanda yüksek likiditeye sahip bir yatırım aracı olma özelliği taşıdığı vurgulandı. İŞBYF/DJTEA15, halka arz edilmesini takiben İMKB'de işlem görmeye başlayacak.

Açıklamaya göre, fonun hazırlık aşamasında öncelikli olarak, Dow Jones Indexes tarafından oluşturulan DJTEA15 Endeksi'nin kullanım hakkı, bir lisans sözleşmesi ile İş Yatırım'a verildi. Dünyanın en köklü ve en tanınmış endeks hesaplayıcılarından olan Dow Jones Indexes'in bugüne kadar 10 binin üzerinde endekse imza atttığına dikkat çekilen açıklamada, diğer borsa yatırım fonlarında olduğu gibi, İŞBYF/DJTEA15'in de bir hisse senedi gibi işlem gördüğü ve dolayısıyla yatırımcısına borsa işlem saatleri süresince sürekli fiyat gözlem ve alım-satım yapma olanağı verdiği için likiditesi yüksek bir yatırım aracı olma özelliğine sahip olduğu dile getirildi.

Açıklamada, fon portföyünün Akbank, Anadolu Efes, Doğan Holding, Doğan Yayın Holding, Enka, Ereğli Demir Çelik, Garanti Bankası, İş Bankası C, Koç Holding, Migros, Sabancı Holding, Turkcell, TÜPRAŞ, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası'ndan oluştuğu ifade edilirken, 17-18 Mayıs 2007 tarihlerinde halka arzı gerçekleştirilecek İŞBYF/DJTEA15 Fonundan talepte bulunmak isteyen yatırımcıların, İş Yatırım şubelerine başvurmalarının yeterli olacağı kaydedildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title