Haberler

İran'da Kaybolan ABD Vatandaşı Eski Bir Fbı Ajanı

İran'da Kaybolduğu Açıklanan Amerikan Vatandaşının, Eski Bir Federal Soruşturma Bürosu (Fbı) Ajanı Olduğu Açıklandı.

İran'da kaybolduğu açıklanan Amerikan vatandaşının, eski bir Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanı olduğu açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, kimliğiyle ilgili ayrıntılı bilgi vermediği Amerikan vatandaşının, ABD hükümeti için çalışmadığını, özel bir işi için İran'a gittiğini söyledi.

McCormack, kayıp vakasıyla İran'ın 15 İngiliz askerini elinde tutması arasında herhangi bir bağlantı görmediklerini kaydetti.

Orta yaşlı olduğu belirtilen Amerikan vatandaşının, İran'ın güneyinde Kiş adasını ziyaret ettiği sırada ortadan kaybolduğu bildirilirken, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack durumu birkaç haftadır izlediklerini, ancak Amerikan vatandaşının nerede olduğu konusunda şimdiye kadar herhangi bir bilgi edinemediklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise kayıp vakasından 11 Mart'tan bu yana haberdar olunduğunu söyledi. Yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a durum hakkında bilgi verildiğini sözlerine ekledi.

FBI da, İran'da kaybolan Amerikan vatandaşının on yıldan uzun bir süre önce Büro için çalıştığını doğrularken, o dönemdeki görevinin İran ile bağlantısı olmadığını açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title