Haberler

İhh Endonezya'da Yetimlerin Yüzünü Güldürüyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Endonezya'da 2017 Yetim Dayanışma Günleri (YDG) düzenledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Endonezya'da 2017 Yetim Dayanışma Günleri (YDG) düzenledi.

Dünyada yaklaşık 90 bin yetimi sürekli olarak destekleyen İHH, 2011'den bu yana her yıl gerçekleştirdiği YDG kapsamında Endonezya'yı da ziyaret etti.

Açe eyaletindeki etkinliklerle bölgedeki İstanbul Yetimhanesi'nde kalan çocukların yüzünü güldüren İHH Vakfının İstanbul Yetim Koordinatörü Reşat Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri YDG'yle dünyadaki binlerce yetim çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Etkinliklerin mayıs ayına kadar süreceğini anlatan Başer, "Açe'deki yetimhanemizde 100'e yakın çocuk kalıyor. Onların eğlenebilmesi için bazı etkinlikler düzenledik. Buradaki çocuklarımızın barınma ve eğitim masraflarını karşılayarak onların hayata güzel bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz." dedi.

Başer, ülkede temaslarda da bulunduklarını dile getirerek bölgedeki yetimlerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda yeni projeler geliştirmek istediklerini ifade etti.

YDG kapsamında dünya genelinde 36 ülkede 651 proje gerçekleştirilerek 170 bine yakın yetime ulaşılması, bu projelerden 324'ünün Türkiye'nin 60 ilinde uygulanması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Açe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title