Haberler

"Her Türk Bir Süpermen'dir"

Güncelleme:

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin, Gelişim Atölyeleri Toplantıları'nın 4. konuğu İletişim Uzmanı, Yazar Ahmet Şerif İzgören oldu.

Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin ( Çukurova GİAD), Gelişim Atölyeleri Toplantıları'nın 4. konuğu İletişim Uzmanı, Yazar Ahmet Şerif İzgören oldu. Sunumunda yaşamdan bazı örnekler aktaran İzgören, "Her Türk bir Süpermen'dir" mesajı verdi.

Adana'da Seyhan Oteli'nde yapılan, "Süpermen Türk Olsaydı" konulu toplantıda yaklaşık 500 kişiye konuşan Ahmet Şerif İzgören, girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük, yurt sevgisi ve hoşgörüye değindi.

Katılımcıları kendileri için de pay çıkarmaya yönelten İzgören, Rasim Pehlivanoğlu'nun eşeğe yüklediği kitaplarla köy köy dolaşarak insanları kitap okumaya teşvik etme girişimini anlattı. Ürgüp'te halen var olan Eşekli Kütüphane'nin kurulması ile sonuçlanan bu hikayeye değinerek sunumuna başlayan İzgören, şöyle konuştu:

"Girişimciliğin sınırı yok. Burada örnek verdiğim insanların hepsi Türk. 1934 yıllarına gelindiğinde Avrupa'da Fransa'dan sonra en çok uçak ihraç eden ülke Türkiye. Ama yapanları bilmiyor, tanımıyoruz. 1800'lü yıllarda ilk araç vapurunu imal eden kişi de Türk. Bu ülkeye hizmet edenleri tanımamız lazım. Bu ülkeyi adam eden, bu ülkeye hizmet eden insanları bileceğiz. Benim bildiğim en önemli şey bu ülkenin insanına saygı göstermek. Baktığınızda Hüseyin Haki efendileri bizim öğretmemiz lazım. Bu ülkenin insanının ne başarabildiğini gördüğü an insanlarımız cesaretlenir. Bir ABD'li yazar, Türklerle Avrupalıları karşılaştırmış kitabında. 'Bir savaş kararı alındığında haçlıların hazırlanması 6 ay sürüyordu. Osmanlı'nın hazırlanması 1,5 ayda biterdi. Dünyada organizasyonel becerisi bu kadar yüksek bir millet yoktur' diyor. Girişimciliğin yanında iş kalitesi ve dürüstlük de başarmak için önemli. İş kalitesine önem verenleri ömür boyu kriz etkilemez. İş kalitesi yüksek olsun hiçbir şeyden korkma. Dürüstlük de her zaman kazandırır. Ancak, girişimcilik, dürüstlük ve iş kalitesinin yanına hoşgörü ve vatan sevgisini de koyun. Hoşgörü ve yurt sevgisi bir arada olduğunda, dünyada bu ikisinden tatlı bir şey yoktur. Bu ülkeyi 700 yıla yakın süredir ayakta tutan da budur."

İzgören'e teşekkür eden Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, "Bizler Çukurova GİAD olarak çalışmaktan, emek sarf etmekten, Adana için, kentlilerimiz, insanlarımız için, ülkemiz için emek sarf etmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm gücümüzü ve enerjimizi de daha güzel şeyler için, Adana'ya, bu ülkeye daha iyi şeyler yapabilmek için harcıyoruz. Biz bu kente, bu ülkeye borcumuz olduğunu düşündüğümüz için bunları yapıyoruz. Ülkemin çektiği sıkıntıları, yaşadığı cefaları, insanlarımızın yaptığı kahramanlıkları düşündüğünüzde Süpermen bence Türk olurdu. Bu kadar çalışkan Adana'lının olduğu yerde de, sanırım Adanalı olurdu, Çukurova GİAD üyesi olurdu. Adanalı'nın olduğu yerde zaten sırtımız yere gelmez" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şerif İzgören Çukurova Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title