Haberler

Hatay Ergin.Cumhurbaşkanı'nın Kararı Oluşunca Değerledirme Yapılacak Ergin.

Adana'da katıldığı fuarın ardından Hatay'a geçen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Hatayspor Kulüp Başkanı Hikmet Çinçin ile birlikte Hatayspor Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Adana'da katıldığı fuarın ardından Hatay'a geçen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Hatayspor Kulüp Başkanı Hikmet Çinçin ile birlikte Hatayspor Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin referandum eşiğinde kabul edilmesi ve MHP'nin fire vermediği yönündeki açıklamalarla ilgili bir soruyu değerlendiren Ergin, "Kim fire verdi, kim vermedi tartışmasına girmeyeceğim. Kapalı, gizli oy sistemi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı oluştuktan sonra bu değerlendirmeyi yapmak söz konusu olacak. Şayet iade gibi bir tasarruf söz konusu olursa, bu defa parti yetki kurullarının yapacağı değerlendirme sonrasında bir karar alınacaktır. Şu anda gelişmeleri izlemek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın öncelikle tasarrufunu takip etmek gerekiyor. Ondan sonra parlamentodaki grupların kararları belirleyici olacaktır" dedi.

TÜRKİYE'YE SIĞINAN 10 ASKER Hatay'ın Altınözü İlçesi'ne dün akşam 1'i yaralı 10 Suriye askerinin Türkiye'ye gelmesini de değerlendiren Ergin, şöyle konuştu: "Sınırın öbür tarafından bu tarafa gelen insanın rengi, düşüncesi, tarafı önemli değil. Sıkıntıya düşmüş ve Türkiye tarafından yardım istiyor. Biz insanız ve insanlardan gelen yardım taleplerine pozitif katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bundan önce Irak'tan gelenlere el açtık. Dünyanın değişik yörelerinde başına iş gelmiş, afet gelmiş toplumlara elimizi uzattık. Doğu Asya'dan ABD'nin güneyine varıncaya kadar Afrika, Filistin'e kadar Türkiye nerede bir insanlık dramı varsa el uzatmış bir ülke, bizim milletimiz böyle bir millet. Suriye'deki sıkıntının bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Orada dara düşmüş kim olursa olsun bizden yardım istediği takdirde biz insanlık vazifemizi yerine getirdik bugüne kadar, bundan sonra da yerine getireceğiz."

MÜNFERİT HADİSE ÜZERİNDE DEĞERLENDİRME DOĞRU OLMAZ

Bakan Ergin, dün Suriye sınırda helikopter görülmesi ve F-16 savaş uçaklarının havalandığı yönündeki sorularını şöyle yanıtladı:

"Böyle münferit hadiseler üzerinden konuyu değerlendirmek çok doğru değil. Genel açıdan konu, Türkiye açısından ciddi bir problem. Problemin daha büyümemesi, ülkemize halkımıza daha büyük sorunlar taşımaması açısından ciddi tedbirler alınıyor, çalışmalar yapılıyor. Türkiye kendi açısından hem ülkesinin, hem vatandaşlarının can güvenliğini sağlama noktasında üzerine düşen çalışmayı yapıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Lekesiz Hikmet Çinçin Hatayspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title