Haberler

Haşimi'den İtidal Çağrısı

Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Irak ve Türkiye Arasında Gerginleşen İlişkilerin Kendisini Fazlasıyla Kaygılandırdığını Belirterek, Sükunet ve İtidal Çağrısında Bulundu.

Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Irak ve Türkiye arasında gerginleşen ilişkilerin kendisini fazlasıyla kaygılandırdığını belirterek, sükunet ve itidal çağrısında bulundu.

Irak'ın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, Haşimi'nin Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamanın Türkçe metnini dağıttı.

Haşimi, açıklamasında "Irak ve Türkiye arasında gerginleşen ilişkilerin beni fazlasıyla kaygılandırdığını söylemek isterim. Sükunete ve itidale davet ediyorum. PKK'nın Irak sınırını kullanarak gerçekleştirdiği terör olaylarının Türk hükümetinde ve dost halkında yol açtığı kızgınlığı anlayabiliyorum ve anlayışla karşılıyorum" şeklinde görüş bildirdi.

PKK'yı, Irak Cumhuriyeti topraklarında gayrimeşru olarak varlığını sürdüren bir terör örgütü olarak gördüğünü ifade eden Haşimi, "Irak Cumhuriyeti hükümeti sorumluluğunun bilincindedir ve bu faaliyetlere son verdirme niyetindedir" dedi.

Haşimi sözlerine şöyle devam etti:

"Ben zorluğun ve tehlikenin farkındayım ve bütün çabalarımla Türk hükümetiyle olan ilişkilerin seyrini korumaya çalışacağım. Temennim o ki, iki devletin ve Müslüman halkların hakkında olumlu sonuçlar elde edilsin. Ricam, siyasi ve diplomatik çabalarla gerçek bir fırsat verilsin ki, siyasi çözümün mümkün olduğunu gösterelim."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title