Haberler

'' Güzin Abla'' Toprağa Verildi... - Güzin Sayar, Erenköy Galip Paşa Camiindeki Cenaze Töreninin Ardından Karacaahmet Mezarlığına Defnedildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin kıdemli üyelerinden Basın Şeref Kartı sahibi olan ve ''Güzin Abla'' olarak tanınan Fatma Güzin Sayar toprağa verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin kıdemli üyelerinden Basın Şeref Kartı sahibi olan ve ''Güzin Abla'' olarak tanınan Fatma Güzin Sayar toprağa verildi.

Erenköy Galip Paşa Camiindeki cenaze törenine katılanlar Sayar'ın kızı Feyza Algan'a taziyelerini sundular.

Cenaze namazını kıldıran emekli imam Sadettin Evginer, yaptığı konuşmada, Güzin Sayar'ın 70 milyon insan tarafından sevildiğini söyledi. Evginer, ''Senelerce milletine hizmet etmiş ve ona mal olmuş bir hanımefendi idi. Gönüllere taht kurmuş cumhuriyetin ilk kadın yazarlarındandı. Asıl marifet, bir insanın şu gök kubbe altında hoş sada bırakmasıdır. Güzin hanımefendi böyle hoş sadalar bırakan bir insan oldu. O ölmedi, onun bedeni öldü ve ruhu 70 milyon insanın kalbinde yaşıyor. Basın Şeref Kartı sahibi olduğu için onu Türk bayrağına sarılı tabutu ile son yolculuğuna uğurluyoruz'' dedi.

Cenaze töreninde gazetecilere açıklama yapan Feyza Algan da, annesinin arkasında güzel bir isim bıraktığını belirterek, ''Onun ölümüne bütün Türkiye üzüldü. Ama kader bu. Halkımız desteklerini e-posta ve telefonlarla yapıyor. Acımızı paylaşıyor. Bu güzel bir duygu. Güzin Abla'nın köşesi devam edecek ve fotoğrafı da orada kalacak. O bayrağı bana teslim etti, ben sürdürmeye devam edeceğim'' diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ile Sayar'ın yakın dostları ile sevenlerinin katıldığı cenaze törenini ardından Güzin Sayar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu.

Güzin Sayar, Karacaahmet Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title