Haberler

Güney Afrika'da Uluslararası İslam Medeniyeti Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kongreye katılan akademisyen ve uzmanlar Afrika uzmanı Mustafa Efe ile röportaj Kongre Koordinatörü Mickaeel Collier ile röportaj Güney Afrika'da Uluslararası İslam Medeniyeti Kongresi'nin ikincisi, Durban kentinde devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kongreye katılan akademisyen ve uzmanlar

Afrika uzmanı Mustafa Efe ile röportaj

Kongre Koordinatörü Mickaeel Collier ile röportaj Güney Afrika'da Uluslararası İslam Medeniyeti Kongresi'nin ikincisi, Durban kentinde devam ediyor.

Türkiye'den akademisyen ve uzmanların da yer aldığı konferansa Uganda, Zimbabve, Hindistan, Bangladeş, Güney Afrika, Botsvana ve ABD'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 22 akademisyen ve araştırmacı katılıyor.

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile Güney Afrika Vakıflar Birliği (AWQAF) tarafından düzenlenen kongrede siyasi ve sosyo-ekonomik kalkınma, İslam'ın yayılışı ve kültürel farklılıklar konuları masaya yatırıldı.

Kongre katılımcılarından Afrika uzmanı Mustafa Efe, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Güney Afrika'nın Müslüman nüfusun en az olduğu bölge olduğunu ve bu tarz kongrelerin bölgedeki Müslüman azınlığa güç kuvvet vereceğini belirtti.

Kongre Koordinatörü Mickaeel Collier de İslamın tarihsel olarak Afrika'da büyük bir mirası olduğunun altını çizerek, "Bu politik ortamda İslam medeniyetini tartışıyor olmamız ve Müslümanların Güney Afrika ülkelerindeki katkılarını konuşmak çok önemlidir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Mustafa Efe Durban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title