Haberler

Gaziantep H Tipi Cezaevi'ndeki Yangın

Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde bir mahkumun çıkardığı küçük çaplı yangın, paniğe neden oldu.

Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde bir mahkumun çıkardığı küçük çaplı yangın, paniğe neden oldu. Cezaevi çevresinde toplanan mahkum yakınlarından bazılarının cezaevine giren ambulansa saldırması gerginliğe sebep oldu.

Alınan bilgiye göre, C3 koğuşunda bir mahkumun yatağını yakması sonucu yangın çıktı. Dumandan etkilenen 5 mahkum hastaneye kaldırıldı. Mahkumların sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldıkları açıklandı. Olayı duyan çok sayıda mahkum yakını da cezaevine akın etti. Mahkum yakınlarından bazıları, cezaevine giren ambulansa saldırdı. Ambulansın önünü kesen mahkum yakınlarını, güvenlik güçleri olay yerinden uzaklaştırdı. Gerginliğin tırmandığı dakikalarda bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Bu sırada bir çok mahkum yakını sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

Avukatlarla birlikte cezaevi içine giren Başsavcı Mustafa Peker, incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Peker, "Koğuşumuzda, cezaevimizde hiçbir problem yok. Bu insanları buraya toplamanın alemi yok. Günahtır yani, bu insanlar akşam vakti gelmişler, herkes tedirgin. Yani bir kişi yatağı bahçede yakıyor, diğerleri de söndürmeye geliyor. Dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Hiçbir problem yok. Bu insanları buraya toplamanın bir alemi var mı? Yanlış bir şey" dedi.

Başsavcı Peker'in cezaevinde çıkan küçük çaplı yangında dumandan etkilenen 5 kişinin isimlerini okumasının ardından mahkum yakınları cezaevi önünden ayrıldı. Durumun normale dönmesiyle birlikte tedbir amaçlı cezaevine giren ambulanslar ve itfaiye araçları da buradan ayrıldı.

Öte yandan, cezaevinden bugün tahliye olan Mehmet Nevzat Çelik, "Ben bugün tahliye edildim. İçerdeydim ama dışarıda anlatıldığı gibi içerde bir şey yok. İçerde yangın yok, gayet sakin. Cezaevi içi disiplinli bir yer. Tüm koğuşlar gayet sakindi" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title