Haberler

Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki Kaza

Kazanın üçüncü yıl dönümü dolayısıyla bir araya gelen Greenpeace üyeleri, Kadıköy'de nükleer karşıtı eylem yaptı.

Greenpeace Gençlik ekibi üyeleri, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki kazanın üçüncü yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy'de nükleer karşıtı eylem yaptı.

Üzerlerindeki güneş ve yel değirmeni kostümleriyle Kadıköy Surp Takavor Kilisesi önünde bir araya gelen grup,  "Fukuşima ders olsun, enerjimiz temiz olsun" yazılı pankart açtı.

Grup adına konuşan Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Gülçin Şahin, "Fukuşima felaketi"nin üzerinden 3 yıl geçtiğini ve bu zamana kadar felaketin kontrol altına alınamadığını söyledi.

Felaket sonrasında binlerce insanın evini terk etmek zorunda kaldığını kaydeden Şahin, binlerce çocuğun da hayatları boyunca alamayacağı kadar çok radyasyona maruz kaldığını dile getirdi.

Şahin, felaketin ardından birçok ülkenin felaketten ders alarak nükleer santrallerini kapatma kararı aldığını ifade ederek, "Ancak Türkiye'de hala nükleer santral planlar devam ediyor. 10 yıl sonra ancak faaliyete geçebilecek bir nükleer santral için milyonlarca dolar para harcanıyor. Burada Greenpeace ekibi olarak geleceğimizde nükleer gibi tehlikeli bir enerji değil, temiz enerji istiyoruz. Türkiye'nin güneş ve rüzgar potansiyeline burada dikkati çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de bu anlamda çok yüksek potansiyel bulunduğuna işaret eden Şahin, "Bu potansiyel değerlendirilsin istiyoruz. Geleceğimiz nükleerle karartılsın istemiyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Fukuşima Türkiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title