Haberler

Finike - Carettaları Denizle Buluşturuyor

Carettaları denizle buluşturuyor Antalya'nın Finike İlçesi'nde tatil yapan Hüsnü Nüsget, yuvasından çıkmayı başaramayan caretta caretta yavrularını tespit ederek denize ulaşmalarını sağlıyor.

Carettaları denizle buluşturuyor

Antalya'nın Finike İlçesi'nde tatil yapan Hüsnü Nüsget, yuvasından çıkmayı başaramayan caretta caretta yavrularını tespit ederek denize ulaşmalarını sağlıyor.

Ankara'da oturan emekli şoför 56 yaşındaki Hüsnü Nüsget, 15 yıldır her yaz tatilini Finike'de geçiriyor. Nüsget, bir yandan tatil yaparken bir yandan da yuvalarından çıkamayan, denize ulaşamayan yavru caretta carettalara rehberlik yapıyor. Denize ulaşan kaplumbağaların sahildeki izlerini takip ederek yuvalarını tespit eden Hüsnü Nüsget, dışarı çıkmayı başaramayan yavruları kurtarıyor. Ardın bu yavruların güven içinde denize ulaşmasını sağlıyor.

Sabah erken saatlerde spor için eşi Fethiye Nüsget'le sahile geldiğini, bu sırada da açılan yuva olup olmadığını kontrol ettiğini belirten Nüsget, 3- 4 yavru kurtarmanın bile kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi. Göçen yıl yaklaşık 1000 yavruyu denizle buluşturduğunu dile getiren Hüsnü Nüsget, açılmayan yuvalara dokunmadığını kaydetti. Çoğu kez yuvaların köpekler tarafından tahrip edildiğini anlatan Nüsget, vatandaşlara bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Carettalarla tesadüfen tanıştığını anlatan Nüsget, "Tesadüfen bir yavru gördüm ve ondan sonra ilgi duymaya başladım. Yuvada kalanları çıkarıp denize bırakıyorum. Kurtarmaya çalışıyorum. Çevre çok duyarsız bu konuda. Kuluçkaları köpekler tahrip ediyor. Genelde ilgilenen yok. Geçen yıl yaklaşık 1000 civarında yavruyu denize ulaştırdım. Yuvalarından çıkamayan kaplumbağalara rehberlik yapıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Finike Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

güngör cengiz:

Finike sahilide doğayı korumak için uğraşıyoruz karettaları her yıl yaşa kavuşturuyoru. fakat denize girmek için gelenler arkalarından çöp tepeleri oluşturuyor çöpte topluyoru bel. duyarsız.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title