Haberler

Eskişehir'de Yıldırım Kaynaklı Yangınlar

Güncelleme:

Eskişehir'in Sarıcakaya ve Alpu ilçelerinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangınlarda 6 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Yıldırım kaynaklı yangınların sarp arazilere düşmesi söndürme işlerini zorlaştırıyor.

Eskişehir'in Sarıcakaya ve Alpu ilçelerinde ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangınlarda 6 dönümlük alanda zarar oluştu.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kentte 2022 yılında meydana gelen 12 yangından 6 tanesinin yıldırım düşmesinden meydana geldiği belirtildi.

2023 yılı sezon başında yıldırım kaynaklı 2 yangın daha meydana geldiği kaydedilen açıklamada, "Sarıcakaya Güneyköy'e ve Alpu Gökçekaya Barajı yakınlarına düşen yıldırımlar küçük çaplı yangınlara sebep oldu. Ekiplerin müdahalesi ile söndürülen yangınlarda 6 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yıldırım kaynaklı yangınların yolu olmayan sarp arazilere düşmesi ise söndürme işlerini zorlaştırıyor. Son yangında ekipler, Gökçekaya Barajı yakınlarına düşen yıldırımın sebep olduğu yangına ulaşabilmek için sarp arazide 2 kilometre yürümek zorunda kaldı. Örtü yangını olarak devam eden alevlere sırt pompaları ile müdahale edilerek söndürüldü." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğun piknikçi akınına rağmen Eskişehir'deki ormanlık alanlarda yangın çıkmaması ise olumlu değerlendirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıcakaya Eskişehir Alpu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title