Haberler

Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Orhan, mesajında 12 Mart'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktası açısından tarihe altın harflerle yazılmış bir destan olduğunu belirtti.

Erzurum'un binlerce yıldır ev sahipliği yaptığı medeniyetlere Anadolu'nun kapısını açtığını ve bu sebeple çeşitli işgallere uğradığını ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

"12 Mart 1918 tarihi ülkemiz için dönüm noktasıdır. Kentin uğradığı işgaller son esaretin hürriyete dönüştüğü destan ile sonuçlanmıştır. Milli birlik ve beraberlik şuurunu kaybetmeden, inancımızla kutlu bir zaferi kutluyoruz. Kurtuluş mücadelesinin fitili her bir ferdi kahraman olan bu şehirde yakıldı. Bu kurtuluştan önce 11 Mart günü Ruslar tarafından gerçekleşen işgalin ardından ortaya çıkan tablodan kurtuluşun heyecanı daha yoğun bir şekilde bizleri sarıyor. Bu duygu ile binlerce yıldır dimdik ayakta durmayı başaran ve beraberliğimizi gelecek nesillere aktarmak ümidiyle kurtuluşumuzun 99. yılını kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Cevdet Orhan Türkiye Cumhuriyeti Aziziye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title