Haberler

Erdoğan: Koalisyon Kurulmazsa Başbakan'ın İntihar Edecek Hali Yok

Güncelleme:

"Cumhurbaşkanı koalisyon kurulmasını engelliyor" haberlerine sert çıkan Erdoğan, "Koalisyonun kurulması temennim ancak, fikirler örtüşmezse Başbakan'ın intihar edecek hali yok" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyonla ilgili "Koalisyon hükümetinin kurulması benim temennimdir, Anayasada belirtilen süreç içerisinde sayın başbakan 45 gün içerisinde kendisinin de partisinin de inandıklarına mütenasip olabilecek bir ortak bulabilirse, ama bir tekrar seçim ama farklı bir anlayışla ortaklık için adım atabilir. Ama o tabi kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur. Bunu bu şekilde görmek lazım." dedi.

Hakkındaki eleştirilere de yanıt veren Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BİRİLERİ ÇIKIYOR, YALAN YANLIŞ İFTİRA ATIYOR"

"Birileri çıkıyor, işte sayın başbakan koalisyon kurmak istiyor ama cumhurbaşkanı bunu engelliyor gibi bunu yalan yanlış iftira kokan ifadeler kullanıyor. Tabi ben şu ifadeyi sürekli kullandım, kullanıyorum. Sorunların çözümü için irade koyabilecek koalisyon hükümeti konusunda ümidimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu ülke hükümetsiz olamaz. Şahsıma düşen görev nedir? Anayasada belirtilen süreci işletmektir. Ben şu anda bu süreci işletiyoruz. En çok oyu olan genel başkanımız, başbakanımız. Hükümeti kurma görevini ben kendilerine verdim ve bu süreci başlattım.

"ÖRTÜŞMÜYORSA İNTİHAR EDECEK HALİ YOK"

Sayın başbakan şu anda hükümeti kurma görüşmelerini devam ettiriyor. Ama bu süreç içerisinde, yine farklı farklı yaklaşımlar ortaya konuluyor. Ana muhalefet ile iktidar koalisyon kursun diyenler var, ondan sonra görüşelim diyenler var. Bunların hepsini görüyoruz. Anayasada belirtilen süreç içerisinde sayın başbakan 45 gün içerisinde kendisinin de partisinin de inandıklarına mütenasip olabilecek bir ortak bulabilirse, ama bir tekrar seçim ama farklı bir anlayışla ortaklık için adım atabilir. Ama o tabi kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur. Bunu bu şekilde görmek lazım.

"KOALİSYON HÜKÜMETİNİN KURULMASI BENİM TEMENNİMDİR"

Koalisyon hükümetinin kurulması benim temennimdir, bu süreç 45 gündür. Bu mümkün olmadığı takdirde, ya mevcut hükümetin azınlık hükümeti olarak devam etmek suretiyle bir erken seçime gitmesidir ki buna bir destek gerekiyor. Parlamentodan güvenoyu alması gerekiyor.

Aksi takdirde, çünkü sunulacak olan bir kabine parlamentoda güvenoyu almayabilir. Sonra yeni görevlendirme süreci başlayacaktır. Meclis'in kalkıp bir geçici hükümeti kurma şekli var. burada da parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin güçleri oranında, geçici seçim hükümetinde temsil edilmesi gerekiyor. Bunun da çeşitli faydaları var, zararları var. Koalisyon görüşmelerinin hayırlı şekilde sonuçlanmasını diliyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (206)

Gölge:

CHP HDP ile arka bahcesi DHKCP PKK VE DIYERLERI ILE SECIMI YÜRÜTTÜ. Suan Hala Erdogana saldiranin Türklükle Vatansevgisinle alakasi yok. Atatürkün Askerleri Aponun posterinle gövde gösterinizi unutmadik.

38
11
yanıtYanıtla
ŞANLIURFA:

CUMHURBAŞKANIMIZ BU ÜLKE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR NİMET AMA ÜLKEMİZDE O KADAR ÇOK MACERAPERST VARKİ. . . . . VS

10
35
yanıtYanıtla
halk:

hadi lan yalak sende

yanıt22
yanıt3
...:

Allah ıslah etsin senin gibi yalakaları beyinsizleri fikirsizleri yok etsin

yanıt7
yanıt0
Öğle Arası Iki Liralık Döner Ekmek Yiyen Adam:

Adam haklı beyler. Bunca yolu kim yaptı.

yanıt2
yanıt4
Fatih:

Bence en buyuk hayal peret senin cumhurbaban. Insanlari oldurerek bir yere varabilicegini saniyor.

yanıt5
yanıt0
KALE:

RTE DEN NEFRET EDEN KAÇ KİŞİ VAR BİR ANKET YAPALIM. . . . NEFRET EDENLER OLUMLU OY ATSIN SEVENLER OLUMSUZ OY KULANSIN

39
4
yanıtYanıtla
Başkan:

Kılıçtaroğlundan cacık bile olmaz diyenler olumlu hayır olur diyenler olumsuza bassın

yanıt4
yanıt8
...:

Kılıçdaroğlu ile rte yi kıyaslayan aklına şaşarım kılıçdaroğlu adam insan...

yanıt2
yanıt1
Başkan:

Kıyas mı ne münasebet kılıçtaroğlu kiiiim başkana rakip olmak kim. Emin ol dünyada eşi benzeri yok. Zekası ve dik duruşu yeter. Duruş diyorum kemalde olmayan meziyetlerden sadace bir tanesi....

yanıt0
yanıt2
Tüm 206 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title