Haberler

Engellilere Mesleki Eğitim

Adana'da, Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği (Ebimed-der) Tarafından Engellilerin İş Sahibi Olabilmeleri Amacıyla Ahşap Boyama, Takı Tasarımı ve Nakış İşleme Kursu Açıldı.

Adana'da, Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği (EBİMED-DER) tarafından engellilerin iş sahibi olabilmeleri amacıyla ahşap boyama, takı tasarımı ve nakış işleme kursu açıldı.

Kursların başlaması dolayısıyla dernek binasında düzenlenen törende konuşan EBİMED-DER Başkanı Sabiha Taciser Ceylan, amaçlarının engellilerin yetenek ve becerilerini geliştirmek, toplumsal üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, üreten ve çalışan bireyler olarak toplum içerisinde sorumluluk almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye İş Kurumu'na sunulan projelerinin kabul gördüğünü ve Seyhan Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaptıklarını belirten Ceylan, "15 engelli gencimizin yararlanacağı proje kapsamında ahşap boyama, takı tasarımı ve nakış işleme kursları yer almaktadır. Kurslar 6 ay sürecek ve kurs bitiminde kursiyerlere birer sertifika vereceğiz. Ayrıca kursiyerler meslek öğrenirken parada kazanacaklar. Kursiyerlerin ürettiği ürünlerden oluşan bir sergi açacağız. Sergiden elde edilecek gelirin bir bölümünü

kursiyerlerimize dağıtacağız" diye konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış ise, "Bizler sizin için varız. Yapılan işlerin azlığına çokluğuna bakılmaz. Önemli olan sevgi ve hoşgörüdür" dedi.

Kursun açılış kurdelesini Vali İlhan Atış ve Adana Büyükşehir Belediyesi Aytaç Durak kesti.

Törene, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, Türkiye İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan, Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Temel, engelliler ve aileleri katıldı.

(HT-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title