Haberler

El Kaide'nin Suriye Kolu El Nusra, IŞİD İle Birleşiyor

Güncelleme:

El Kaide'nin Suriye kolu olarak bilinen ve 3 yıldır Suriye'de savaşan EL Nusra Irak'a giderek güçlerini IŞİD ile birleştiriyor.

El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra, Irak'ta giderek güçlenen IŞİD ile güçlerini birleştiriyor.

BAĞLILIK YEMİNİ ETTİLER

Suriye'nin Irak sınırındaki Albu Kamal kentinde El Kaide'nin Suriye kanadını oluşturan Nusra Cephesi'ne bağlı militanlar, Irak'ın kuzeyini iki hafta önce ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne bağlılık yemini etti. El Kaide'nin liderlik kadrosu daha önce IŞİD ile bağlarını koparmış ve Suriye'de el Kaide'yi Nusra Cephesi örgütünün temsil etmesi kararı almışlardı.

HAKİMİYETİNİ KAT KAT ARTTIRDI

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u 10 Haziran'da ele geçiren IŞİD, o tarihten bu yana hakimiyet alanını dirençle karşılaşmadan başkent Bağdat'a kadar genişletti. IŞİD ayrıca Irak ile Suriye arasındaki sınır bölgesinde ana geçiş noktalarını da kontrol altına aldı.

YEMİN ANI TWITTER'DA

Suriye'nin doğusunda da geniş toprakları kontrol altında bulunduran silahlı örgüt bazen rakip gruplarla çatışırken, bazen de onlara silahlı destek veriyor.

Sosyal paylaşım platformu Twitter'daki bazı kullanıcılar Nusra Cephesi'nin Albu Kamal kentinden sorumlu lideri Ebu Yusuf el Masri'nin tanınmış IŞİD liderlerine bağlılık yemini ettiğini gösterdiğini belirttikleri bir fotoğrafı paylaştı.

IŞİD ABU KAMAL'A GELDİ

Reuters'a konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'nden Rami Abdurrahman, "Bu durum çok önemli çünkü Nusra Albu Kamal'da çok güçlü" dedi. "IŞİD Albu Kamal'ı kontrol altına aldı diyemeyiz, ancak artık Albu Kamal'a geldiler."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

El Nusra Suriye Işid Güncel Haberler

500

Yorumlar (103)

SEFİL BİLO:

Yok ben duymadım, yok ben ışidmedim diyen ak partililer!

28
18
yanıtYanıtla
TÜRKOĞLU:

Bunlarda PKK gibi başımıza bela olucak.

31
12
yanıtYanıtla
drkaan_yagmur_scs@hotmail.com:

PKK başınıza bela değil bir nimet bunu böyle gör PKK olmasaydı şuanda türkiyede savaştaydı nasılki ıraktaki türkmenleri kürtler koruyosa bugun türkiyeye girmemelerinin en büyük nedenide kürtlerdir

yanıt0
yanıt0
KAPAK:

Ne oldu el nusra suriyede esadı deviremiyeceğini anlayınca kuyruğunu kıstırıp IŞID abisinin yanınamı gitti..!!?? Yemedi heralde..

40
3
yanıtYanıtla
,S.B.:

Anlaşılan bizim MİT teşkilatının bazı akıllıların talimatıyla gönderilen silahlar şimdi Irakta ve Suriyede Türkmen halkımıza karşı çevirilecek.....El Nusra''ya ''kardeşlerimiz'' diye hitap edenler gelsin beri ve bu durumu açıklasınlar !!!

23
18
yanıtYanıtla
anti pkk li kürtnxbsdg@hotmail.com:

pkk ya karsi savasan herkes kardesimizdir

yanıt0
yanıt0
TEFLON TAVA:

el nusraya öso el kaide ışide tırlarlar dolusu silah gönderen kim acaba ?

11
27
yanıtYanıtla
nizamı alem:

49 konsolosluk ekibinin 40 tanesi özel harakat... hemen teslim olduklarına göre, insanın aklına acaba bunlara eğitim mi veriyorlar diye geliyor...

32
6
yanıtYanıtla
Türkmen babansdbsdg@hotmail.com:

nizami alem, sanki mitin baskani ve herseyi biliyor gibi yazmissin, gövdeden atmissin kusura bakma:)) Onlar keferelere karsi savasiyor, Türkmen kardeslerimize bir cözüm bulunmasi lazim acilen, pkk ya atilan her kursun icin isid e tesekkür ediyoruz...

yanıt0
yanıt0
KARTAL BEY:

işid in hakında kürtler gelir peşmerge ve pkk guçlerini birleştirir ve işidi yok ederler

10
28
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title