Haberler

Ekici, Hakaret Davası Açtı

AK Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici, UDEP Projesi kapsamında yapılan ağaç kesim çalışmaları sonucu Burdur Gazi Caddesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi ile yaşanan gerginlikte, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten'in kendisine hakaret ettiği...

AK Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici, UDEP Projesi kapsamında yapılan ağaç kesim çalışmaları sonucu Burdur Gazi Caddesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi ile yaşanan gerginlikte, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten'in kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Burdur Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gazi olaylarında ortamı yatıştırmak için bir araya geldikleri CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten'in kendisine hiç aklına gelmeyecek şekilde davranış gösterdiğini, saygı çerçevesinin yitirildiğini belirten Ekici, şöyle konuştu: "Hakaret davası açtığım doğrudur. Çünkü istemediğimiz olaylar oldu aslında bizim oraya gelişimiz böyle bir kargaşayı oluşturmak değildi. Tepkilerin o şekilde gösterilmesi, belediyenin yaptığı çalışmaların sadece ağaçlar bahane edilerek durdurulmuş olması, Belediye başkanının gerekli açıklamaları yapmış olmasına rağmen 'Biz istemiyoruz, biz bu işi durdururuz' mantığıyla ortalığı gerdi. Benim üzüldüğüm tek şey, nahoş kelimeler, hakaretler oldu. Ben onun babası yaşındayım. O türlü hakaretleri orada hak etmedim. O hakaretlere maruz kalacak şeyler yapmadım. Onun yaptıklarına sadece birkaç kelime ile cevap vermeye çalıştım. Benim lafımın sonu gelmeden hakaret, bağırıp, çağırdı, zaten onunda dışarıdaki insanlar galeyana geldi ve hoş olmayan görüntüler meydana geldi"

KÜÇÜK İLDE NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ

"Hepimiz siyaset yapıyoruz" diyen Ayten, "Birbirimizi kırmakla, hakaret etmekle, yok saymakla nereye varırız?" diye sordu. Ayten, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nihayetinde caddeye çıkalım 5 defa gidip gelelim, bir kere birçok insanla iki defa karşılaşıyoruz. Küçük bir il paylaşamayacağımız bir şey yok. Siyaseti gerdirmeden, dostane yapabilmek mümkünken 2002'den 2007'ye kadar il başkanlığı yaptım. O dönemden bugüne kadar övünerek söyleyebiliriz ki, gerek ana muhalefet gerek diğer muhalefet partileri ile bu şekilde bir olaya girmemiştir. Gayet sakin, birbirimize saygılı, Burdur'da bütün seçimlerde gerdirme olmadan, seçim çalışmalarını güllük gülistanlık geçirdik. Yerel seçimlerde ufak tefek şeyler oldu, çok önemli değil. Birbirimize zaman zaman sarıldık, başarılar dileyerek seçim çalışması yaptık. Ama CHP'nin şimdi yönetiminde merkez İlçe Başkanının hakareti, gerdirme siyasetini benimsedikleri için biraz sıkıntılar oldu. İnşallah bunları aşabiliriz, oturup konuşabiliriz." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title