Haberler

Dövüş Şampiyonu Kız Kardeşlerden Şiddetsiz Dünya Dileği

Manisa'da yaşayan 18 yaşındaki Büşra Korkut ve 16 yaşındaki Beyza Korkut kardeşler, dövüş sporlarında elde ettikleri başarılarla kentin gururu oldu.

Manisa'da yaşayan 18 yaşındaki Büşra Korkut ve 16 yaşındaki Beyza Korkut kardeşler, dövüş sporlarında elde ettikleri başarılarla kentin gururu oldu. Korkut kardeşler şiddetin olmadığı, sadece maçlarda dövüş olan bir dünya diledi.

Manisa'da iki yıl önce dövüş sporları ile tanışan Büşra Korkut ve Beyza Korkut kardeşler, kısa sürede önemli başarılar elde etti. 3 ve 5 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen Wuşhu Balkan Şampiyonası'nda üst gençlerde Büşra, alt gençlerde de Beyza tüm rakiplerini eleyerek şampiyon oldu. Milli sporcu da olan kardeşler şimdi gözünü dünya şampiyonluğuna dikti. 18 yaşındaki Büşra Korkut, "İki yıldır dövüş sporları ile ilgileniyoruz. 2015'te 'muay thai'de Türkiye ikincisi, 2015'te Avrupa üçüncüsü, yine 2015'te de dünya dördüncüsü oldum. Son olarak da Balkan Şampiyonası'nda birinci oldum. Kardeşim de 'kick boks'da Türkiye ikinciliği, muay thai'de Türkiye ikinciliği var" dedi. Şampiyona için 1 yıl boyunca çalıştıklarını anlatan Büşra Korkut, milli sporcu da olduklarını belirterek, "Beslenmeye, uykuya dikkat ettik. Boş olduğumuzda sürekli çalıştık. Çalışarak kazandık. Bu şampiyona ile milli sporcu olduk. Beden Eğitim Spor Yüksekokulu'na girmek istiyorum. Hedefimiz bu sporda dünya şampiyonu olmak. 2017 yılındaki seçmelere katılacağız. İleride kendi spor salonumuzu da açıp şampiyonlar yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Arkadaşlarının bile kendilerinden korktuğunu ve uzak durduğunu söyleyen Beyza Korkut, "Herkes 'sen beni döversin' gibi espriler yapıyor. Duyanlar korkuyorlar. Şiddet yanlısı değiliz, kesinlikle öğrendiklerimizi dışarıda kullanmıyoruz. Barıştan yanayız. Biz biliyoruz ki şiddet hiçbir zaman çözüm değil. Şiddetin olmadığı, sadece maçlarda dövüş olan bir dünya istiyoruz" dedi.

KADINLAR DÖVÜŞ SPORLARINDA DAHA BAŞARILI

Şampiyon kızların antrenörü Ediz Barış, şampiyona için çok ciddi bir çalışma yaptıklarını söyledi. Büşra'nın 8, Beyza'nın da 5 rakibini yenerek şampiyon olduğunu söyleyen Barış, "Düzenli antrenman, düzenli uyku ve beslenme çok önemli. Yatarak kimse şampiyon olmuyor. Çok çalışarak başardılar. Bayanlar dövüş sporlarında erkeklere göre daha iyi. Antrenmanlarını daha düzenli yapıyorlar. Erkekler biraz daha vurdumduymaz. Kadınlar daha disiplinli. Spor kulübümüzde 100'ün üzerinde kadın var. Sporun eğitim ve öğretime çok faydası var. Başarılı sporcuların hepsi derslerinde de başarılı oluyor. Spor başarıyı artırıyor. Toplumda saygısız, okulunda başarısız sporcuyu biz istemiyoruz" dedi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title