Haberler

Diyarbakır'da 'kadın Sağlığı Eğitim Projesi' Kapsamında 80 Bin Eğitim Verildi

Diyarbakır'da 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında 80 bin eğitim verildiDİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında, Diyarbakır'da Mart 2015 tarihinden bu yana 80 bin kadına, kadın sağlığı ile ilgili...

Diyarbakır'da 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında 80 bin eğitim verildi

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında, Diyarbakır'da Mart 2015 tarihinden bu yana 80 bin kadına, kadın sağlığı ile ilgili eğitim verildi. Hülya Aksoy, projenin amacının kadınları kendi sağlıkları konusuda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde yürütülen, "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" kapsamında Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kayapınar ilçesinde yaşayan kadınlara proje hakkında bilgi verildi. Eğitim programına, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun eşi Nermin Ensarioğlu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Handan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Nevin Öz, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent ile çok sayıda kadın katıldı. Programa katılan kadınlara dünya kadınlar günü nedeniyle karanfil dağıtıldı.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak açılış konuşmasını yapan Hülya Aksoy, kadın sağlığı projesine 2015 Mart ayında başlatıklarını belirterek, amaçlarının kadınları kendi sağlıkları konusuda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Proje kapsamında Mart 2015 tarihinden beri yaklaşık 80 bin kadına ulaştıklarını söyleyen Aksoy, "Kadınlarımızı kendi sağlıkları ile ilgili olarak bilinçlendirmek ve bildikleri bazı şeyleri uygulamaya dökmelerini sağlamak istiyoruz. Projemizin esas amacı kadını ilgilendiren kanser türleri arasında ilk sıra yer alan meme kanseri. ve meme kanserinin evde kendi kendine elle her ay yapılacak muayene sonucunda daha erken fark edilmesi dolasıyla erken tehşis edilmesi bunun için projemizin içerisinde bunu öğrenmenizi bütün kadınların öğrenmesini ve kendinde uygulamasını istiyoruz. Tabiki biz sadece bu konu değil, sizleri ve kadınları bir araya getirmişken rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menepoz, üreme sağlığı, sigaranın zararları, beslenme, anne sütünün yararları ve kadına şiddet gibi belirli konularda sizleri çok sıkmadan bilgilendireceğiz" dedi.

Kadınlara kendilerini ihmal etmemeleri konusunda uyarıda bulunan Hülya Aksoy, "Bir çok şeyleri hepinizin bildiğini biliyoruz. Ama bilmek yetmiyor. Bildiklerimizi uygulamak çok önemli, kendimizi ihmal etmemeliyiz. Biz sağlıklı olacağız ki, kadınlar her zaman çok vericidir, son derece fedekardır, ailesine, evine çok bağlıdır ve özveri ile yapar her yaptığı şeyi. Sizler sağlıklı olacaksınız ki bunları çok daha rahat yapabilesiniz. Bizim amacımız sizi burada bu konuda bilinçlendirmek. Burada dinlediklerinizi kendinize uygulamanız. Kendinizi ihmal etmemeniz. Ayrıca burada dinlediklerinizi etrafınızda bilmeyen kadınlarla paylaşmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Program Hülya Aksoy'un açılış konuşmasından sonra basına kapalı devam edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title