Haberler

Danıştay'dan Sözleşmeli Öğretmen Genelgesine Durdurma

Danıştay, Sözleşmeli Öğretmenlerin İstihdamına İlişkin Genelgedeki "Tarafların, Bir Ay Önce İhbar Etmek Şartıyla Sebep Göstermeksizin Sözleşmeyi Feshedebileceğine" İlişkin Düzenlemenin Yürütmesini Durdurdu.

Danıştay, sözleşmeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin genelgedeki ''tarafların, bir ay önce ihbar etmek şartıyla sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshedebileceğine'' ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurdu.

Daire kararında, Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapıldığı, sözleşmeli personelin de kamu hizmeti görevlisi olarak sayıldığı anlatıldı.

Sözleşmeli öğretmenlerin tip hizmet sözleşmesinin 13. maddesinin diğer fıkralarında, sözleşmenin hangi hallerde feshedilebileceğinin ayrıntılı olarak düzenlendiği ve feshin objektif kriterlere bağlandığı belirtilen kararda, aynı maddenin dava konusu olan (c) fıkrasında ise hukuka uygunluk bulunmadığı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title