Haberler

CHP İzmir İl Yönetimi'nin Silivri Nöbeti

Chp İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısını 'Umut Nöbeti' tutmak için gittiği Silivri Cezaevi'nin önünde yaptı.

Chp İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısını 'Umut Nöbeti' tutmak için gittiği Silivri Cezaevi'nin önünde yaptı. İl Başkanı Alaattin Yüksel, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'le görüştü. Gül ve Erdem, Yüksel'e duygularını anlattıkları birer mektup verdi.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklu bulunduğu Silivi Cezaevi önünde 'Özgürlük' gündemiyle toplandı. CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri hem cezaevi önünde devam eden 'Özgürlük nöbeti' tuttu, hem de bu konudaki görüşlerini ifade etti. Umut Nöbeti öncesinde CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Can Dündar ve Erdem Gül'le ayrı ayrı, yaklaşık birer saat görüştü. Her iki gazeteciyi cezaevinden çıkar çıkmaz İzmir'e davet eden CHP İl Başkanı Yüksel görüşmelerle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Cezaevinde tecrit koşulları devam ediyor, sadece birbirlerini görebiliyorlar. Ancak her iki gazetecimiz de, bundan daha fazlasının kendilerine yapılamayacağını, ülkenin baskı ve zulümden kurtulması için bedel ödediklerini, gerekirse daha fazlasını da ödemeye hazır olduklarını söylediler. Her ikisi de oldukça moralli ve dirençli gözüküyordu. Tüm hapishane koşullarına rağmen kendilerini oldukça iyi gördüm. Hatta biz onlara moral vermeye gittik ama, söyledikleriyle, bizler için yazdıklarıyla onlar bize daha fazla umut ve moral verdiler diyebilirim. İzmir'in özgürlük mücadelesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ettiler. İkisi de İzmir için yazdıkları kısa mektuplarla İzmir'e olan sevgi ve özlemlerini dile getirdi."

İki gazetecinin de talimatla, hukuki hiç bir gerekçesi yokken tutuklandığını, yaptıkları haberle yurt dışında ödül alacakken, Türkiye'de parmaklıklar arkasına konulduklarını vurgulayan Yüksel, "Her türlü suç üretme çabalarına rağmen hukuken tutuklama ve cezaevinde kalmalarını sağlayacak hiçbir sebep bulunamıyor. Tutuklu gazetecilerimizin de, bizim de tek amacımız ve mücadelemiz var, Türkiye'yi bu hale getiren, özgürlükten insanlarımızı yoksun bırakan AKP iktidarından kurtulmak" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Alaattin Yüksel İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title