Haberler

Bursa: Uludağ'da Sağlık Hizmetleri Sıkıntısı

Bursa'nın en önemli turizm merkezi olan Uludağ'da, acil vakalara müdahale edecek tam donanımlı ambulans ve sağlık ekibinin bulunmaması ciddi sıkıntılara yol açıyor.

Bursa'nın en önemli turizm merkezi olan Uludağ'da, acil vakalara müdahale edecek tam donanımlı ambulans ve sağlık ekibinin bulunmaması ciddi sıkıntılara yol açıyor.

Yaz aylarında her gün yaklaşık 2 bin Arap turistin ve 2 bin yerli ziyaretçinin bulunduğu Uludağ'da, muhtemel bir kaza anında müdahalede bulunacak tam donanımlı bir sağlık ekibi bulunmuyor. Uludağ Oteller Bölgesi'nde kiraladığı 4 çekerli ATV aracıyla şarampole yuvarlanan 16 yaşındaki Arap turist, beyin kanaması geçirdi. Şuuru kapalı olarak özel bir araçla 3 kilometre aşağıdaki Çobankaya mevkiine götürülen genç kıza, Kızılay kampının revirinde görevli hemşire ilk müdahaleyi yaptı.

Durumunun ağır olması sebebiyle Soğukpınar Köyü'nden olay yerine gelen ambulansta doktor ve yeterli donanım bulunmaması dikkat çekti. Sağlık Ocağı'ndan tahsis edilen Sağlık Müdürlüğü'ne ait ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Arap kızın durumu ciddiyetini koruyor.

Çobankaya'da kurulan yaklaşık 300 civarında çadırda, bin civarında vatandaş kamp yaparken, günlük 4 bin kişinin giriş yaptığı Uludağ Milli Kampı'na Bursa Sağlık Müdürlüğü'nün tamam donanımlı bir ambulans tahsis etmesini isteyen vatandaşlar, "Uludağ, kışın olduğu kadar yazında çok yoğun turist hareketinin olduğu merkezdir. Kışın Oteller Bölgesi'nde hizmet veren Sabancı İlk Yardım Merkezi, ilk müdahaleyi yaparak önemli bir sağlık hizmeti veriyor. Ancak yaz aylarında merkez kapatılıyor. Sağlık Müdürlüğü'nün yapacağı bir düzenlemeyle bu merkezin yazında aktif tutulmasını istiyoruz. Hafta sonu 20 bin günü birlikçinin geldiği, böyle bir turizm merkezinde Kızılay Kampı'ndaki hemşireden başka sağlık hizmeti verebilecek bir yetkili yok. Üzücü bir hadise yaşanmadan tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title