Haberler

Bulgaristan Cumhurbaşkanına Mali Denetim

Cumhurbaşkanı Plevneliev'in talebi üzerine Milli Gelirler Ajansı, Plevneliev’in tüm gelir ve maddi varlığını denetliyor.

Bulgaristan Ulusal Gelirler Ajansının (NAP), Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in sahip olduğu tüm gelir ve mal varlığının ayrıntılı olarak denetimini yaptığı açıklandı.

Ülkenin en varlıklı vatandaşlarından biri olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Plevleniev'in, siyasi çevrelerde ailesinin mal varlığı ile ilgili yapılan spekülasyonlara son vermek üzere, NAP'tan mali denetimi kendisinin şahen talep ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin açıklamasında Plevneliev'in, aile üyeleri ve ailesine bağlı üçüncü şahısların maddi durumunun dolaylı veya dolaysız olarak aylardır araştırıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ana kadar gerçekleştirilen araştırmaların hem süreç olarak hem de verdikleri sonuçların eksik olması gerekçesiyle Rosen Plevneliev, kendisine kapsamlı genel bir denetimin yapılmasını talep ettiği ifade edildi.

Açıklamada, "Her bir Bulgaristan vatandaşı sahip olduğu mal, elde ettiği gelir, ödediği vergi konusunda araştırılabilir, Cumhurbaşkanı makamı da bu konuda istisna teşkil etmez" ifadesine de yer verildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, NAP'ın denetimlerinin yaşam standardı ile resmi gelirleri arasında çelişki olan"riskli" vergi mükellefi gruplarına da odaklanması çağırsında bulundu.

Plevneliev, ülkede üst düzey devlet bürokratların yıllık gelir ve mülk beyanlarının açık olarak yayınlanmasının şart olduğunu, kendisinin de bu görevini yerine getirdiğini anımsattı.

Bulgar Cumhurbaşkanı Plevneliev'in 2012'ye ait yayınlanan son mal beyanına göre eşi Yuliana Plevnelieva ile Bulgaristan ve Yunanistan'da, 2007-2009 döneminde satın alınmış 1,7 milyon avro değerinde 5 evi bulunuyor. Sahip olduğu Audi Q7 markalı aile aracının yanı sıra Plevneliev'in çeşitli banka hesaplarında 840 bin avro ve 100 bin levası (50 bin avro) bulununuyor. Bu nakitin, 712 bin avrosunun yurt dışındaki çeşitli bankalara yatırıldığı bildiriliyor. - Sofya

Kaynak: AA / Güncel

Rosen Plevneliev Bulgaristan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title