Haberler

Bu Kafede Erkeklere Bir Günlüğüne Yer Yok"

Kırklareli'de bir kafe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sadece kadın müşterilere hizmet veriyor.

Kırklareli'de bir kafe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sadece kadın müşterilere hizmet veriyor.

Kafe işletmecisi Berkay Çamlı, mekanının duvarlarına "Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun", "Mini etek giyerim sanane", "Gece 12'den sonrada dışarı çıkarım sanane" yazılı pankartlar astı.

Çamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kafede bir günlüğüne sadece kadınlara hizmet edeceklerini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada hızla arttığını belirten Çamlı, be nedenle mekanını bir günlüğüne erkeklere kapattığını kaydetti.

Kadın müşterilerine bu önemli günde ayrı bir özen gösterdiklerini ifade eden Çamlı, "Dünyadaki kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla kafemizi bir günlüğüne erkek müşterilerimize kapattık. Kadınlarımız kafemizde rahatlıkla oturabilir ve sohbet edebilir. Geçtiğimiz günlerde de Kırklareli'de ilk kez bir kadın boşandığı eşi tarafından öldürüldü. Biz artık bu tür olaylar duymak ve görmek istemiyoruz. Kadınlara şiddetin önlenmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Müşterilerden Ceren Güneş ise bu davranışın örnek olmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title