Haberler

Borsa İstanbul küresel endekslerin seyri ile yön buldu...

Güncelleme:

BIST 100 endeksi, dünü 2,35% artış ile 76.929,34 puandan tamamladı. Endekste işlemler 75.855,20- 77.088,30 aralığından yapıldı.

Küresel piyasalarda Brexit kaynaklı endişeler yerini makro gündeme bırakıyor...

Dün küresel piyasalarda Brexit kaynaklı sarsıntıların yerini toparlanma eğilimine bırakmasının etkisiyle kuvvetli pozitif seyir görüldü. Aynı zamanda gündeme konu olan Draghi konuşmasında, özellikle Brexit'in Avurpa ekonomilerine önümüzdeki dönemde etkisi olabileceğini ve Avrupa büyüme performansının %0.5 oranında düşüş gösterebileceğini belirtti. ABD tarafında ise; birinci büyüme verisi yukarı yönlü revize edilerek %1.1 e çekilirken, özellikle piyasaların daha çok merak ettiği ve enflasyon üzerinde etkili olabilecek kişisel tüketim verisi ise; beklentilerin altında kaldı. Bugün ise ABD'de kişisel gelir ve kişisel harcamalar verileri takip edilecek.

Borsa İstanbul küresel endekslerin seyri ile yön buldu...

Dün yurt içinde veri akışının sakin olduğu günde, Borsa İstanbul küresel endekslerdeki pozitifliğe iştirak ederken günü yüzde 2'yi aşan değer kazancı ile tamamladı. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 8,72 seviyesine gerilerken, döviz sepeti de 3,05 seviyesinde günü tamamladı. Atatürk Havalimanından gelen bombalı saldırı haberleri bugün TL varlıklar üzerinde de baskılayıcı etki yapabilir.

77.000 sınırında gerçekleşen kapanış teknik açıdan olumlu...

Teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Kısa vadeli olarak baktığımızda, bir süredir 80.000 seviyesi etrafında sıkışma yaşayan endeks geçtiğimiz haftalarda görülen satışlar sonrası, 80.000 seviyesini aşağı yönlü kırmış olup teknik olarak ta seyri zayıflamıştır. Endeks geniş resimde 80.000 seviyesinin aşağısında kaldığı sürece zayıf seyri devam edecektir. Dün küresel gelişmelerin etkisiyle pozitif görünüm sergileyen endekste 77.000 seviyesinin sınırında gerçekleşen kapanış teknik açıdan olumlu. Bugün yükselişlerin devam edebilmesi için 77.500 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Endeksin yükseliş denemelerinde 78.500 ve 79.500 direnç seviyeleri izlenebilir. Endekste kar satışlarının görülmesi halinde ise 75.000 seviyesi önemli destek seviyesi konumundadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Borsa İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title