Haberler

Borçlu Esnafa Yapılandırma Fırsatı

İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Orhan Tanhan, torba yasadan yararlanmak isteyenler için yapılandırma sürecinin 31 Ekim 2014 tarihinde sona ereceğini söyledi.

İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Orhan Tanhan, torba yasadan yararlanmak isteyenler için yapılandırma sürecinin 31 Ekim 2014 tarihinde sona ereceğini söyledi.

2014 yılı Ocak ayından bugüne kadar kooperatifin 370 esnaf ve sanatkara aylık yüzde 0,42 faiz oranıyla toplam 23 milyon TL kredi dağıttığını ifade eden ESKKK Başkanı Orhan Tanhan, "Bu faiz oranları yıllık yüzde 5'e tekabül ediyor. Esnafı desteklemek için hazinece sübvanse edilen ortak adedimiz bin 447'dir. 2014 yılı başında 31 milyon 600 bin TL olan plasmanımız eylül ayı sonu itibariyle 10 milyon 650 bin TL artışla 42 milyon 250 bin TL'ye çıktı. Kooperatiflerin Halk Bankası aracılığı ile kullandırdıkları kredilerdeki büyüme, 2014 yılında yüzde 19 olarak planlanmasına rağmen, eylül ayı sonu itibariyle yüzde 33 olarak büyüdü. Bu, İnegöl'ün büyüklüğü ve esnaf ve sanatkarımıza verilen değerden kaynaklanmaktadır. Esnaf ve sanatkarımıza desteğe devam edeceğiz. Borçlarını zamanında ödeyen esnaf ve sanatkarlar, bizim için gurur kaynağı olmuştur" dedi.

Takipteki ortakların borçlarını yapılandırma sürecinin 31 Ekim 2014 tarihinde sona ereceğini belirten Orhan Tanhan, "Torba yasada olmamasına rağmen, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanımız A.Kadir Akgül ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli'nin açıklamaları ile duyurulan takip borçlarına ait gecikme faizlerinin affı, takipte borcu olan esnaf ve sanatkarlarımıza adeta nefes aldırmıştır. Takip borcu olan ortaklarımızın detaylı bilgi almak üzere kooperatife gelmeleri menfaatlerine olacaktır. Takipteki ortaklarımızın yapılandırma süreci 31 Ekim 2014 tarihinde son bulacağından, bu tarihi geçirmemelerini önemle rica ederiz. Ayrıca bu açıklamanın Ahilik Haftasına denk gelmesi ise hoş bir tesadüf olmuştur. Üreten ve istihdama katkı sağlayan küçük sermayelerle büyük işler başaran esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutlar, işlerinde başarılar dileriz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

halk bankası inegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title