Haberler

Boğaziçili Öğrencilerin Otomobil Şaşkınlığı

Güncelleme:

Büyükşehir'den otomobil hediyesini alan Seçil, Boğaziçili öğrencilerin otomobil almasına çok şaşırdıklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yabancı dil sınavında Türkiye 62'ncisi olarak Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanan Seçil Ayna'ya otomobilini hediye etti. Otomobilinin anahtarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan alan Ayna, "Boğaziçi Üniversitesi, en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite. İlk yüze girdiğim için otomobil hediye edildiğini duyunca herkes çok şaşıyor ve 'keşke biz de Kocaeli'de okusaydık' diyor" şeklinde konuştu.

KATILIM YOĞUNDU

Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesinde yapılan otomobil teslim törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, başkan danışmanları, öğrenciler, Seçil Ayna ve ailesi katıldı.

ÇALIŞMADAN BAŞARI GELMEZ

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışmadan başarının gelmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu, "Hepimizin çalışması gerekiyor. Vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir. Herkes üzerine aldığı görevi en iyi şekilde yerine getirecek." dedi.

11ÖĞRENCİYE DAHA OTOMOBİL

Bu yıl 3 öğrenciye otomobil verdiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Önümüzdeki yıl 11 öğrencimize otomobil hediye edeceğiz. Bu sayı daha da artabilir. Artmasını da istiyoruz. Birkaç ay içerisinde onların da otomobillerini kendilerine teslim edeceğiz. Seçil kızımı da tebrik ediyorum. Sayılarının artmasını istiyorum" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime büyük hizmetler verdiğini söyledi. 2013 yılında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) 11 öğrencinin ilk yüze girdiğini vurgulayan İspirli, "Büyükşehir Belediyesi bu öğrencilerimize de otomobil verecek. İlk yüzde yüz tane Kocaelili öğrencimiz olsa Büyükşehir bunların tamamına otomobil verecek" şeklinde konuştu.

BAŞARI İSTEMEK VE ÇALIŞMAKLA OLUYOR

Başarıya ulaşmak için çok çaba sarf ettiklerini belirten Seçil Ayna, "Bazen kendimizden ödün veriyoruz. Ancak bunu yaparak başarıya ulaşıyoruz. Ne kadar çok istersek o kadar çok başarıya ulaşırız. Benden desteklerini esirgemeyen anne ve babama, öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu ödülü verdiği için Büyükşehir Belediyesi'ne ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Ayna, "Boğaziçi Üniversitesi, en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite. İlk yüze girdiğim için otomobil hediye edildiğini duyunca herkes çok şaşıyor ve 'keşke biz de Kocaeli'de okusaydık' diyor." ifadelerini kullandı.

SEMİH VE SERENAY DA OTOMOBİLLERİNİ ALMIŞTI

Büyükşehir, Fatih Üniversitesi'nde İngilizce Tarih birinci sınıf öğrencisi olan Türkiye 88'incisi Semih Çelik ile Türkiye 94'ncüsü olarak Hacettepe İngiliz Tıp Fakültesi'ni kazanan Serenay Ersoy'a otomobillerini teslim etmişti.

SIFIR KM, KASKOLU VE FUL DEPOLU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'deki bir lisede eğitim gören ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk yüze girip tercih yaparak eğitimine başlayan her öğrenciye otomobil hediye ediyor. Bu yıl Opel Corsa olarak belirlenen otomobiller sıfır kilometre, kaskolu ve ful depolu olarak başarılı öğrencilere veriliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye Güncel Haberler

title